Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou

Suroviny 3 porce

400 g čerstvého zelí
1 větší mrkev
200 g červené řepy (předvařené nebo předpečené)
sůl špetka
zálivka:
citronová šťáva z půlky většího citronu
1 lžíce oleje
2-3 lžíce medu, dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu pokrájíme na slabší nudličky. Zelí dáme do mísy, osolíme a promneme silou v dlaních, aby pustilo šťávu. Pak přidáme mrkev a řepu, promícháme a přelijeme zálivkou.

  2. Zálivka: do hrníčku dáme citronovou šťávu, olej a med a metličkou svižně vymícháme krémovou emulzi.

  3. Pro obměnu můžeme do salátu přidat jemně nasekaný zázvor nebo trošku čerstvě nastrouhané kůry z bio citronu.

Komentáře k receptu Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou

Tématické fráze: citronovomedova zelný salát cironovomedova zálivka do salatu citronovomedová zálivka