Pickles ze zelí a brokolice

adela73 Kuchařka: adela73

Doba přípravy: 45 1 porce Přílohy 5 názorů

Pickles ze zelí a brokolice
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

500 g bílého zelí
200 g brokolice
6 g sůl
křen
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme zelí na jemno a vložíme je do mísy.

  2. Přidáme na růžičky rozdělenou brokolici.

  3. Přidáme sůl a vše promícháme. Lze přidat do směsi i nastrouhaný křen. Množství nechám na vaší chuti.

  4. Při mícháni zeleninu promačkáváme.

  5. Necháme odležet půl hodinky, kdy zelí s brokolicí pustí šťávu.

  6. Po půl hodině směs vložíme do hrnce na pickles.

  7. Celý obsah pak pořádně zmáčkneme a zatížíme těžítkem.

  8. Vše zakryjeme, navléknutím gumičky na píst zajistíme stálý tlak na zeleninu.

  9. Takto připravený pickles umístíme na teplé místo (já ho položila v kuchyni k topení) a necháme 3 až 5 dní kvasit.

  10. V prvních 3 dnech se většinou nic neděje, až po třetím dnu nastává proces kvašení.

Poznámka

Pickles musí být stále ponořen ve šťávě. Nikdy nesmí vyschnout.

Pokud chcete kyselejší verzi, proces kvašení prodlužte.

Kvašená zelenina obsahuje množství hodnotných bioaktivních látek - bakterie kyseliny mléčné, vitaminy skupiny B, vitaminy C a K, dále pak draslík, hořčík, fluor a enzymy.

Umožňuje odstranit únavu, zlepšuje obranyschopnost organismu a zvyšuje odolnost proti stresu.

Dále aktivuje imunitní systém v obraně před viry a bakteriemi, posiluje organismus proti infekcím. Podporuje tvorbu krve a hormonů.

Snižuje také vysoké hodnoty krevního tlaku a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek.

https://www.fajnejidlo.eu/recepty/recept.php?id=18...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pickles ze zelí a brokolice

Tématické fráze: brokolice s kysaným zelím zeleninová směs zelí,brokolice

Zapomněl/a jsem heslo