Pickles ze zelí a brokolice

Přílohy Doba přípravy: 45 5 názorů

Přílohy Doba přípravy: 45 5 názorů

Suroviny 1 porce

500 g bílého zelí
200 g brokolice
6 g sůl
křen

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme zelí na jemno a vložíme je do mísy.

  2. Přidáme na růžičky rozdělenou brokolici.

  3. Přidáme sůl a vše promícháme. Lze přidat do směsi i nastrouhaný křen. Množství nechám na vaší chuti.

  4. Při mícháni zeleninu promačkáváme.

  5. Necháme odležet půl hodinky, kdy zelí s brokolicí pustí šťávu.

  6. Po půl hodině směs vložíme do hrnce na pickles.

  7. Celý obsah pak pořádně zmáčkneme a zatížíme těžítkem.

  8. Vše zakryjeme, navléknutím gumičky na píst zajistíme stálý tlak na zeleninu.

  9. Takto připravený pickles umístíme na teplé místo (já ho položila v kuchyni k topení) a necháme 3 až 5 dní kvasit.

  10. V prvních 3 dnech se většinou nic neděje, až po třetím dnu nastává proces kvašení.

Poznámka od kuchařky

Pickles musí být stále ponořen ve šťávě. Nikdy nesmí vyschnout.

Pokud chcete kyselejší verzi, proces kvašení prodlužte.

Kvašená zelenina obsahuje množství hodnotných bioaktivních látek - bakterie kyseliny mléčné, vitaminy skupiny B, vitaminy C a K, dále pak draslík, hořčík, fluor a enzymy.

Umožňuje odstranit únavu, zlepšuje obranyschopnost organismu a zvyšuje odolnost proti stresu.

Dále aktivuje imunitní systém v obraně před viry a bakteriemi, posiluje organismus proti infekcím. Podporuje tvorbu krve a hormonů.

Snižuje také vysoké hodnoty krevního tlaku a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek.

https://www.fajnejidlo.eu/recepty/recept.php?id=18...

Komentáře k receptu Pickles ze zelí a brokolice

Tématické fráze: kvasena brokolice pickles recept kvasena brokolice se zelim pickles ze zelí pickles zelí kvašená brokolice recept brokolice kvasena brokolicový pikles brokolice s kysaným zelím recepty kvašená z brokolice recepty na pickles brokolicové zelí kvašená zelenina brokolice recept na pickles brokolice recepty brokolice s kysaným zelím zeleninová směs zelí,brokolice