Pickles ze zelí a mrkve

Přílohy Doba přípravy: 45 1 názor

Přílohy Doba přípravy: 45 1 názor

Suroviny 1 porce

500 g bílého zelí
60 g mrkve
6 g soli

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme zelí na jemno a vložíme je do mísy.

  2. Přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev.

  3. Přidáme sůl, kmín a vše promícháme.

  4. Při mícháni zeleninu promačkáváme.

  5. Necháme odležet půl hodinky, kdy zelí s mrkví pustí šťávu.

  6. Po půl hodině směs vložíme do hrnce na pickles.

  7. Celý obsah pak pořádně zmáčkneme a zatížíme těžítkem.

  8. Vše zakryjeme, navléknutím gumičky na píst zajistíme stálý tlak na zeleninu.

  9. Takto připravený pickles umístíme na teplé místo (já ho položila v kuchyni k topení) a necháme 3 až 5 dní kvasit.

  10. V prvních 3 dnech se většinou nic neděje, až po třetím dnu nastává proces kvašení.

Poznámka od kuchařky

Pickles musí být stále ponořen ve šťávě. Nikdy nesmí vyschnout.

Pokud chcete kyselejší verzi, proces kvašení prodlužte.

Kvašená zelenina obsahuje množství hodnotných bioaktivních látek - bakterie kyseliny mléčné, vitaminy skupiny B, vitaminy C a K, dále pak draslík, hořčík, fluor a enzymy.

Umožňuje odstranit únavu, zlepšuje obranyschopnost organismu a zvyšuje odolnost proti stresu.

Dále aktivuje imunitní systém v obraně před viry a bakteriemi, posiluje organismus proti infekcím. Podporuje tvorbu krve a hormonů.

Snižuje také vysoké hodnoty krevního tlaku a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek.

https://www.fajnejidlo.eu/recepty/recept.php?id=17...

Komentáře k receptu Pickles ze zelí a mrkve

Tématické fráze: pickles pickles recept pickles ze zeli pikles picles pickles zeli pikls pickels recept na pickles příprava pickles zelí pickles recept na pikles picles recepty pikles recept pickles recepty pikles zelí pikles ze zeli recept pickles pickles top recepty picles zelí