Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 812 kJ / 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,58 g |
Tuky | 71,32 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 5,05 g |
Sůl | 12,60 g |
Sacharidy | 44,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: V papiňáku uvařím uzené kolínko. Vyndám ho na talíř a nechám trochu zchladit, pak z něj oberu všechno maso i s kůží a nakrájím na kostičky - sousta.
Krok 2: Mezitím ve vývaru povařím zelí (zkusila jsem vařit maso a zelí společně, jak naznačuje originál receptu, ale zelí bylo pak převařené). Obrané a nakrájené maso dám zpět do polévky.
Krok 3: Špek nakrájím na kostičky a udělám jíšku. Na sádle a rozškvařeném špeku osmahnu do světlezlatova drobně nakrájenou cibuli, přidám mouku a zasmahnu ji, přidám červenou papriku, promíchám a odstavím. Jíšku přidám do polévky, provařím nejméně 10 minut. Mezitím ochutnám a dochutím solí a pepřem. Kdo je velký mlsoun a nehledí na kalorie, přidá a zavaří do polévky i kelímek sladké smetany.
Krok 4: Na talíři zdobíme kopečkem zakysanky. Je to rychlé a dobré, mana nebeská.
Zkoušela jsem i z uzených žebírek, je to také dobré, ale to kolínko dodá vývaru jedinečnou, specifickou chuť.
Zkoušela jsem i z uzených žebírek, je to také dobré, ale to kolínko dodá vývaru jedinečnou, specifickou chuť.
Zveřejněno 27. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maďarská zelňačka podle Achille Gregora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5OQ
Moje poznámka
Maďarská zelňačka podle Achille Gregora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5OQ
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 3 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 9 minutami
Domácí rizoto
MarketaAn před 30 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
maďarská zelňačka z kysaného zelí,
madarská paprika uzená originál,
madarska.zelnacka/,
želnacka s kůžemi,
madarská kapustnica zelnačka,
madarskázelnačka polévka s uzeným,
madarska.zelnacka,
zelňačka recept original,
maďarská polévka, uzené maso, fazole, kyselé zelí,
zelňačka s uzeným masem v papináku,
recept na zelňačku madarskou,
originál maďarská paprika
Suroviny:
zelí kysané,
sádlo,
slanina uzená,
cibule,
mouka,
paprika sušená sladká,
pepř,
smetana zakysaná
Komentáře (1)