Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 180°. Na pekáček dáme pečící papír, sníh rozdělíme na dvě hromádky a uprostřed uděláme lžící důlek. Dáme na pět minut do trouby. Do důlků v zapečeném sněhu vložíme žloutky a pečeme dalších pět minut. Krok 3: Žloutky přisolíme a můžeme na talířich obložit zeleninou a posypat jemně krájenou petrželkou nebo pažitkou.
Zveřejněno 24. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejce na sněhu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JpN2
Moje poznámka
Vejce na sněhu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JpN2
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 15 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 34 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 8 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 11 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 12 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 13 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 14 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 15 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 15 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 17 hodinami
Tématické fráze:
vejce ve sněhu,
ředkvičkový salát s vejci,
vejce na sněhu,
sníh s vajec,
snehova hnizda,
uslehane vejice snih,
sněhové vejce,
mraky z vajec,
jak na snih z vajec,
vejce recepty,
vejce v troube-zloutek na sněhu
Suroviny:
vejce,
sůl bylinková,
salát hlávkový,
ředkvičky,
petrželka,
sůl
Komentáře (2)