Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozinková hnízda

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 560 kJ /
6 109 kcal
Bílkoviny98,57 g
Tuky318,37 g
Vláknina35,02 g
Cholesterol 475 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy694,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto dobře promícháme v míse a necháme asi 30 minut kynout. Krok 2: Potom těsto rozválíme na velikost klasického kuchyňského válu. Lehce potřeme tukem, posypeme rozinkami a sekanými ořechy. Krok 3: Placku srolujeme jako roládu a nakrájíme na 30 plátků asi 1 cm silných. Krok 4: Ty klademe na plocho, na dobře vymazaný plech a jednotlivě je ze všech stran potíráme tukem, aby nebyly slepené. Krok 5: Pečeme v troubě při 200°C do růžova. Nakonec ještě horké hnízda potřeme polevou ze 3 - 4 lžic vody, skořice a moučkového cukru.

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozinková hnízda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pA1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozinková hnízda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pA1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
rozinková buchta, rozinková zmrzlina, cukroví doutníky, rozinkova buchta recept, doutníky cukroví, rozinková roláda, rozinkove cukroví z hladké mouky, rozinková náplň, rozinkve buchty, marcipánové doutníky, rozinkové cukroví, rozinkovou, rozinková buchta a s tvarohem, osi vosí hnízda, buchta rozinková, rozinková piškotová roláda, nepečené cukroví doutníčky rozinkové, vosi hnizda s ovesnými vločkami, rozinkové moučníky, marcipánové vosí hnízda

Suroviny:
mouka hladká, vejce, droždí, cukr moučkový, mléko, máslo, kůra citronová, sůl, mouka, tuk, rozinky, ořechy sekané, cukr moučkový, skořice mletá, voda, tuk

Přidat fotografie receptu