Nakládaný bůček Habunda

Vepřové maso Doba přípravy: 10 dnů 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 10 dnů 2 názory

Suroviny

1 kg vepřového boku (krásně pororostlého)
Marináda:
2 kávové lžíce soli
3 polévkové lžíce medu (můžete dát i méně, záleží na tom, jak bude směs chutnat kuchaři)
1 lžíce mleté sladké papriky
15 stroužků česneku
Nálev:
5 bobkových listů
10 ks nového koření
1 cibule
4 l vody
chilli (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší vepřový bok dáme společně s kořením (bobkový list, nové koření, cibule) do vody a vaříme asi 3 hodiny. Během vaření rozmačkáme česnek do misky, přidáme sladkou papriku, trochu mletého chilli (nebo polévkovou lžíci srirachi), sůl a med (1 polévková lžíce stačí). Záleží na Vaší chuti, nemusíme přidat chilli.

  2. Bůček na vrchní a spodní straně nařežeme na mřížky a položíme na alobal. Kus alobalu musí být hodně velký, aby se do něho dal celý bůček zabalit. Připravenou marinádu po všech stranách namatláme (i dovnitř mřížek), osvědčená matlací metoda je vypouklou stranou kávové lžičky.

  3. Uděláme pěkný balíček, který dáme na 10 dnů do lednice. Potom náš balíček vyzvedneme a nakrájíme na plátky.

  4. Nakládaný bůček podáváme jako chuťovku s chlebem, pečivem nebo jenom tak na chuť (jak se říká "na chleba se těžko dělá", takže jsem vždycky užíral jenom tak).

Komentáře k receptu Nakládaný bůček Habunda

  • habunda habunda(autorka receptu)

    mika59: Tak pokud chutnal, tak jsem rád. Já osobně mám raději sladší, proto více medu... Ale jak píšete, každý má jiné chutě a jídlo si přispůsobí podle svých chutí...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Bůček jsem nakládala, tenhle je sedmidenní, přidala jsem pepř a ubrala med. Vařila jsem v pomalém hrnci 3,5 hodiny. Je jak máslo. Přidala jsem foto i bod.:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: nakládaný bůček na medu nakladany bok v paprice bůček jako chuťovka nakládaný bůček na na medu nakladany uzeny bůček