Nakládaný bůček Habunda

habunda Kuchař: habunda

Doba přípravy: 10 dnů Vepřové maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kg vepřového boku (krásně pororostlého)
Marináda:
2 kávové lžíce soli
3 polévkové lžíce medu (můžete dát i méně, záleží na tom, jak bude směs chutnat kuchaři)
1 lžíce mleté sladké papriky
15 stroužků česneku
Nálev:
5 bobkových listů
10 ks nového koření
1 cibule
4 l vody
chilli (podle chuti)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší vepřový bok dáme společně s kořením (bobkový list, nové koření, cibule) do vody a vaříme asi 3 hodiny. Během vaření rozmačkáme česnek do misky, přidáme sladkou papriku, trochu mletého chilli (nebo polévkovou lžíci srirachi), sůl a med (1 polévková lžíce stačí). Záleží na Vaší chuti, nemusíme přidat chilli.

  2. Bůček na vrchní a spodní straně nařežeme na mřížky a položíme na alobal. Kus alobalu musí být hodně velký, aby se do něho dal celý bůček zabalit. Připravenou marinádu po všech stranách namatláme (i dovnitř mřížek), osvědčená matlací metoda je vypouklou stranou kávové lžičky.

  3. Uděláme pěkný balíček, který dáme na 10 dnů do lednice. Potom náš balíček vyzvedneme a nakrájíme na plátky.

  4. Nakládaný bůček podáváme jako chuťovku s chlebem, pečivem nebo jenom tak na chuť (jak se říká "na chleba se těžko dělá", takže jsem vždycky užíral jenom tak).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Nakládaný bůček Habunda

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo