Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční koláček à la volské oko

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Bramborbrambor

Snadný

Suroviny

Porce: 15 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 883 kJ /
1 884 kcal
Bílkoviny11,70 g
Tuky0,30 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy455,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dejte vařit cukr krupici s vodou. Pokud se začne cukerný roztok vařit, začněte šlehat bílky se zbytkem cukru krupice a vanilkovým cukrem. Cukr moučku si prosejte a odložte prozatím bokem. Do pevného sněhu, který stále šleháte, zalijte cukerný roztok uvařený na 116–120 °C. Snižte rychlost a nechte hmotu při chodu částečně vychladnout. Ručně do hmoty krátce zamíchejte cukr moučku. Hmotu nanášejte lžící na pečicí papíry. Vytvarujte důlek na džem. Krok 2: Volská oka sušte na 100 °C, dokud se nebudou lehce odlepovat od pečicího papíru. Až budou volská oka hotová, vyplňte jejich střed džemem.

Zveřejněno 18. 4. 2019

Poznámka autorky Bramborbrambor

Sváteční dny jsou u nás vždy spojeny s tradičními pokrmy, kterými si můžeme umocnit čas pohody v době volna. Jak vypadá takový sváteční recept pro celiaky? Zkuste si připravit jeden velmi netradiční, a to volské oko na sladko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční koláček à la volské oko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wL5X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční koláček à la volské oko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wL5X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
velikonoční koláčky recept

Suroviny:
cukr krupice, voda, cukr krupice, bílek, cukr moučkový, cukr vanilkový, zavařenina

Přidat fotografie receptu