Sladká volská oka

Suroviny

- mléko
- máslo
- cukr krupice
- dětská krupička
- broskvový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Mléko osladíme, vsypeme krupičku, po zahřátí přidáme plátek másla a za stélého míchání uvaříme hustou krupicovou kaši (hustou opravdu už v teplém stavu, ne tekoucí).

  2. Menší plech vytřeme máslem, kaši na něj rovnoměrně rozetřeme a dáme vychladit do lednice.

  3. Ze studené kaše vykrajujeme kolečka, na ně posadíme polovinu broskve a okolo polijeme šťávou z kompotu.

  4. Vhodné jako studená večeře pro velké i malé.

Komentáře k receptu Sladká volská oka

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    casino: ty náhodné recepty jsou:yes: to je krása...
    Casino, sice pět let po funuse:-D ale napadá mi karotka na ultratenké plátky podélně, prohnat na kousíčku másla na pánvičce se špetkou demerara cukru:-? jen aby maličko zkaramelizoval a mrkvička lehce povolila....:-?

    Odpovědět

  • casino casino

    isindy:
    Paráda:yes:
    Hihi, už vím čím na nejbližší pánské jízdě přeqapím kamarády:-))
    Nazvu to "ham and eggs" a už je slyším, jak se diví proč to na jídelníčku prezentuju jako dezert:-D
    Poradí někdo, čím by šla nejlíp imitovat šunčička, nebo slaninka:-?:-):-))
    No, třeba to udělám se slanou krupicí bez imitace, jako předkrm...Proč ne, že?;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-Otaková lahůdka jednoduchá mi utekla..napravuji a dávám bod..:-K

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    akari, jsem ráda, že chutnalo, moje děti to jako malé měly moc rádi - a dodnes si to občas pro pobavení uděláme....;-) a v letních dnech vychlazené nemá chybu :-p

    Sallyna, krupicová kaše je docela sytá, pokud sníš jeden kousek, je to fajn svačinka nebo zákusek, ale po 4-5 kouskách jsi opravdu najedená, to mi věř ;-):-D

    Odpovědět

  • akari akari(neregistrovaný)

    tak tohle patří mezi nej sladká jidla které jsem kdy jedl..je to fakt super:-)):-)):-):yes:

    Odpovědět

  • Sallyna Sallyna(neregistrovaná)

    Vypadá to skvěle, ale na večeři je to tzv. hladové jídlo, spíš bych to podala ke svačině:yes:

    Odpovědět

  • Shater258 Shater258

    Tak todle bych klíďo koštnul :-p

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes:+1 senzační nápad! Krupici mám moc ráda a tahle úprava nemá chybu!

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Tak tohle opravdu nemá chybu:-O:yes::yes: fakt super:-K

    Odpovědět

  • xxxjaxxx xxxjaxxx(neregistrovaný)

    jova, hustý:D dobrej vtip, vipadaj jak opravdický:yes:

    Odpovědět

  • gajdosovam gajdosovam

    Isahu, to bude asi dobré.:-p Nikdy jsem si nedokázala představit a ani mě to nenapadlo že by mohla být volská oka sladká. Dobré to určitě je, takže bodík už letííííí:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    suvicko, nejde o nic zásadního - tejaja označila jídlo za hnus a vytkla nám, že se tu chválí dokola jen ta samá parta lidí za všechno a vždycky a ostatní, nepatřící do tzv.elity, že těch si ani nevšimneme...a česnek se přidal ;-)

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Vubec nevim, o cem se tu vede diskuze, tak se nebudu pridavat. My co davame bodicky pozdeji kolikrat vubec nevime o co jde, protoze je vse vymazano. Mame krupicovou kasi taky moc radi a fotky jsou hezke. Posilam 15. bodik. :yes::-K

    Odpovědět

  • susenka.mimi susenka.mimi

    to je krááása:yes::yes::yes:ze zacatku jsem myslela ze jsou to opravdu volska oka z vajec:-Da pak si ctu ingredience:-D..urcite udelam sestre dnes k veceri:-))

    Nechci se moc michat do rozjete diskuze, ale nepripada vam ze neregistrovani tetejaja a česnek jsou jedna a ta sama osoba co pise jenom pod jinym nickem?Kdysi kdyz jsem jeste psala blog a delala grafiku, tak mi nadavalo asi 5 uzivatelu se stejnou IP adresou:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    v tom mazání negativních příspěvků souhlasím s tejajou i česnekem - pokud nejde o osobní urážky a vulgarismy, tak kritiku klidně snesu - je logické, že se recept nelíbí všem, já také nacházím recepty, které se mi nelíbí a nikdy bych jídlo nesnědla - sice nemám potřebu jako dotyční kritizovat, prostě jej přejdu...ale to je věc osobního přístupu a ohleduplnosti k ostatním...každé jídlo si najde svého kuchaře, co člověk, to jiná chuť a já ostatní za jejich chutě neodsuzuji....;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: volská oka volské oko volská oka recept sladká večeře volské oko recept volské oko jinak jak udělat volské oko jak udelat krupicovou kasi recept na volské oko jak uvařit volské oko jak uvařit krupici volská oka recepty něco dobrého k večeři jak uvařit krupicovou kaši jak se dělá volské oko mail akari-tiershiatsu.ch loc:cz volsky oko recepty volska oka recept na sladkou večeři udelam se