Studená tatarská slepice - salát

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Saláty 24 názorů

Suroviny

1 větší slepice
sůl
pepř
3 cibule
100 g Majolky®
1 dl šlehačky
250 g sladkokyselých okurek
50 g mandlí
1 lžíce hořčice
1 oloupané vykrájené jablko
ocet a cukr podle chuti.
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Slepici očistíme, omyjeme a v hrnci v osolené vodě s cibulí a s pepřem doměkka uvaříme. Ještě teplé maso od kosti obereme.

  2. V míse rozmícháme majolku, přidáme hořčici, ocet, cukr, nadrobno nasekané mandle, nadrobno usekané okurky a jablko, na kostičky nakrájenou slepici a nakonec ušlehanou šlehačku.

  3. Slepici necháme vychladit a podáváme s pečivem. Podáváme-li pokrm v miskách, zdobíme jej kečupem s přísadou chilli koření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Studená tatarská slepice - salát

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Tejaja: Terezko, ty jsi poklad! :-K Už zase mám ten "Hektorovský syndrom", jak vidím tvoje fotky, už mám plnou pusu slin jako ten pes:-Q;-). A s tou šlehačkou - to musím zkusit, já také majonézu nemám moc ráda, je pro mne moc tučná.;-). Někdy do salátu dávám i 1 drobně pokrájenou cibuli, výsledek je trošičku jiný, ale také moc dobrý, snad malinko pikantnější, zkoušela jsem i z jarní cibulky.;-) Škoda, že nebydlím vedle tebe, s radostí bych dělala tvojí vrchní ochutnávačku pokrmů:-D:-D:-D, ale to bych se místo chození už jen kutálela;-):-D:-D:-D. Ty fotky jsou opět parádní, přímo vybízejí k "sežrání":yes::-K Tisíceré díky a srdečný pozdrav!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mandle som dala lupienky, majonézy troška menej. Bola som zvedavá, ako to dochutí šľahačka, ale bolo to výborné. Časť som urobila bez majonézy, len so šľahačkou a prišlo mi to oveľa lepšie. Zvyšné suroviny som použila tak ako sú. ;-) Takže nabudúce bude len so šľahačkou, bez tej majonézy. Mnohým ale majonéza chutí, takže každý podľa svojho. :yes:;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    casino:
    1) Je mi už 77 let, vývarů jsem uvařila pravděpodobně víc než vy. A dobrých. Vaší radu, jak vaříte polévku vy nepotřebuji. (A cibuli do vývarů většinou nedávám, protože vařenou cibuli nesnáším. Ale to je moje věc, to není vaše starost.)
    2) Recept jsem kdysi získala buď z nějakého časopisu nebo od někoho známého - a bylo tam výslovně uvedeno to, co jsem do receptu napsala.
    3) Ale nikde jsem nenapsala, že vývar vylévám. Vy jste to někde četl? Určitě ne! Tak mi laskavě nepodsouvejte slova nebo věty, které jsem nepoužila. Myslím, že všichni ostatní recept pochopili. Recept se vám buď může líbit, nebo nelíbit. Pokud líbí, dobře. Pokud nelíbí, taky dobře, nejsme všichni stejní. Akdyž se vám recept nelíbí, napište konkrétně proč, nebo nepište třeba nic - jak je libo.
    4) Já jsem se snažila na vaše komentáře odpovídat zdvořile. Ale vy zdvořilý moc nejste. Na vaše další výlevy špatné nálady (nebo co vás k těm podivným komentům vede?) nebudu už odpovídat, nejsou konstruktivní ani přínosné. Chcete dělat chytráka, ale tentokrát se vám to moc nepovedlo. Ono označit jakoukoliv ženu, mladou nebo starou jako "slepici" nebo "blondýnu" je přinejmenším nevychovanost. A vy o tom napíšete, že vám to přišlo vtipné?
    Zdravím a přeji hezký den!

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Při vší úctě ke Casino tentokrát:-//:no:
    Buď jsem slepá, nebo blbá, nebo nevím....ale nikde jsem nenašla nic o tom, že by se vývar ze slepice nepoužil dále...to se snad nemusí uvést - něco jako " vývar nevylejeme a uděláme z něj polévku":-((

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Lenunka: Casino myslel začínající kuchařku, já bych toho byla schopná taky , když jsem začínala vařit. Až tchýně se mnou udělala pořádek!:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Lenunka:
    Za tu slepici se omlouvám, přišla mi k receptu stylovější než např. blondýna :-K
    No, asi nejen já bych si s vývarem poradil, ale opravdu si myslím, že nevyužít "vodu" po uvaření k dalšímu použití a posléze v komentáři víceméně podtrhnout, že vývar z hodin vařené slepice je vlastně nepoužitelný (" já vývar ze slepice nevařím se třemi cibulemi.") ale, při vší úctě k autorce, tento způsob zdá se mi poněkud nešťastným... :-O:-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    MamlajdaD: to teda, dá se říct i bez přirovnání ženy ke slepici, že mu v receptu chybí informace, že vývar ze slepice použijete dále a nevylijete ho do kanálu :-):-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Tejaja: Už se těším na ten receptík ;-):-D a protože tohle masíčko můžu, tak i určitě vyzkouším. :-8

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Lenunka: já jsem to nepřehlédla, ale nechtěla jsem napsat , co si o panu casinovi myslím, to bych opravdu nerada. Myslím, že začínám litovat paní casinovou, jestli se k ní pan casino chová jako tady k nám. Snažila jsem se odpovědět co nejzdvořileji, ale přece jen si myslím, že poněkud přestřelil.:-O:-8:-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: :-) Vlozim, ale teraz nie som doma, tak neskor. A urcite bude mat nazov, ktory si jej dala ty, varena-pecena. :-D;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    casino: začepená slepice? myslím že většina dam, které jste oslovil, si o Vás teď myslí něco nepěkného:-(

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    casino: Tak teď už vám nerozumím ani já! :-O Je mi líto. Ale snad jste se alespoň dobře pobavil, jiného v tom vašem výlevu nic nevidím, proto ani nemohu nijak konkétně odpovědět. Zdravím a přeji hezký večer!:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino: :-) V kazdom pripade je dobre, ze sa objavia taketo recepty. Aspon ja si to myslim. :-) Skutocne poznam ludi, ktori akekolvek maso z polievky vyjadzuju, nielen slepacie. ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Tejaja: Terezko, to je super nápad, oni ti naši předci nebyli hloupí, to stojí za vyzkoušení. ;-):-D Mám sice recept na pečenou slepici, ale ten je dost pracný. Musí se stáhnout kůže, syrová slepice se musí vykostit :-O, udělat z masa fáš atd., prostě práce nad hlavu. Já mám raději efektivní rychlé receptíky. Ta tvoje slípka vařená-pečená, to je fakt prima nápad. :yes: <3:-K Jestli si vzpomeneš, jakou jste dělali nádivku, tak to sem na Topky vlož, rychlých méně pracných receptů není v dnešní uspěchané době nikdy dost! Navíc je to levné a chutné maso!;-):-D. Dík za komentík, ráda si s tebou povídám:-):-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Dámy :-)
    Původně jsem chtěl navázat na kolegyni, která pod jiným slepičím rcp uvedla: " poznam ludi, co maso z polievky vyhadzuju. Je mi to nepochopitelne,..."
    Ale tady je to patrně opačně.
    Představte si čerstvě začepenou slepici (se zanedbanou kuchyňskou výchovou), kterak manžovi udělá zde tento salát a...
    ...a vývar podrobí kanalýze 8-(

    MamlajdaD:
    3 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 celeru + divoké koření je na dvoukilovou slepici tak akorát :-)
    Z postupu jsem usuzoval, že takový vzácný vývar z celého ptáka se dál použije jak kuchařské zákony kážou nám (někteří by salát sezobli na Silvestra a vývarem by se léčili na Nový rok:-D ale po vašem komentáři to opravdu, ale opravdu vypadá všelijak ;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: slepice recepty recept slepice varena slepice

Zapomněl/a jsem heslo