Polévka ze zelené čočky

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

1 hrnek zelené čočky
1 plechovka loupaných krájených rajčat
2 lžíce oleje (kokosový, olivový apod.)
2-3 mrkve (podle velikosti)
2 řapíky celeru
1 cibule
3 stroužky česneku
2 plátky čerstvého zázvoru
2 kostky zeleninového bujónu Natur
1 lžička červené kari pasty
1 lžička drceného římského kmínu
půl lžičky kurkumy
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Přebereme a na sítku propláchneme čočku, necháme okapat. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.
    V hrnci na oleji zpěníme nasekanou cibuli a po chvilce přidáme i česnek, zázvor a kmín, kurkumu i pastu.
    Za stálého míchání necháme rozvonět.

  2. Přidáme zeleninu, čočku, promícháme a zalijeme asi 1,5 l vody.
    Vložíme zeleninový bujón bez přidaných konzervantů a vaříme cca 15 minut. Přidáme konzervovaná krájená rajčata (v létě můžeme dát čerstvá, zralá) a ještě krátce povaříme.

  3. Nezapomeneme na pepř, který je jednou z nejsnazších cest, jak podpořit vstřebávání důležitého kurkuminu.
    Podle chuti můžeme přidat sůl. Na talíři posypeme pažitkou, petrželkou, libečkem apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka ze zelené čočky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo