Hráškovo mátová pomazánka

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 15 minut Bezmasá jídla 1 názor

Suroviny

150 g cottage
hrst vyloupaného čerstvého hrášku
1 PL olivového oleje
několik drobných lístků máty
kúra z poloviny citronu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíčku přivedeme vodu k varu, vhodíme hrášek (trochu si necháme na ozdobení), povaříme dvě tři minutky, slijeme a prolijeme ledovou vodou. Dáme do misky, přidáme olej a nadrobno nasekané dva lístky máty (zbytek si opět necháme na ozdobu), nahrubo rozšťoucháme - nechceme úplně na kaši (můžeme použít i tyčový mixér, ale opravdu jen pár pulsů). Necháme vychladit.

  2. Vychlazenou směs smícháme se sýrem cottage, ideálně vidličkou, abychom část kuliček cottage rozetřeli, ochutíme solí a citronovou kúrou.

  3. Mažeme na pečivo dle chuti, dozdobíme čerstvými kuličkami hrášku a lístky máty.

Poznámka

Podobný recept jsem kdysi četla někde v Apetitu nebo kde, moc mne nezaujal, takže jsem ho přetvořila - a kombinace hrášku a máty je překvapivě dobrá. A začíná sezóna hrášku....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Hráškovo mátová pomazánka

Zapomněl/a jsem heslo