Suroviny
Porce: 4 - 5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 961 kJ / 1 186 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,31 g |
Tuky | 84,93 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 111 mg |
Sodík | 221 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 71,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony opláchneme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme. Nebo pak klasicky nakrájíme na plátky, záleží jaký výsledek chceme mít. Pak je na másle podusíme, u strouhaných stačí chvilka.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na jemno, můžeme použít i malý sekáček potravin, jen z ní nesmíme připravit kaši. :-) Pak ji na rozehřátém oleji orestujeme do sklovita, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem a mlékem a za stálého prošlehávání metličkou necháme zavařit a pak za občasného prošlehání provařit. Osolíme dle potřeby. Ke konci přidáme ještě smetanu a podušené houby, ale už dlouho nevaříme. Hustotu omáčky upravíme případným přidáním vývaru nebo mléka. Po odstavení můžeme dochutit trochou octa.
Krok 3: Omáčku jsem podávala s houskovým knedlíkem a vařeným vepřovým masem - kýtou, vývar jsem použila na omáčku. Půjde použít i hovězí nebo telecí maso.
Zveřejněno 22. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAGX
Moje poznámka
Žampionová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAGX
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 7 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 13 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 14 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 4 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 6 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 7 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 7 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 8 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 8 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 9 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 10 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 13 hodinami
Tématické fráze:
žampionová omáčka,
žampiony recepty,
žampiony recept,
recepty na žampiony,
žampionova omacka na na kyselo,
zampionova omáčka videorecepty,
top recepty žampionová omáčka,
recept zampiony,
omáčka se žampiony,
žampionová omáčkou,
žampionová omáčka bez mouky,
jak zavařit žampiony
Suroviny:
žampióny,
máslo,
olej,
cibule,
mouka hladká,
vývar masový,
mléko,
smetana 12%,
sůl,
ocet
Komentáře (1)