Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arabské pálivé brambory se šťovíkem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 672 kJ /
1 356 kcal
Bílkoviny43,15 g
Tuky66,14 g
Vláknina22,65 g
Cholesterol 541 mg
Sodík 626 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy137,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme drobně pokrájený česnek s kmínem, na kolečka nakrájenou zeleninovou paprikou, mletou sladkou i pálivou paprikou a vše zalejeme šálkem vody. Přivedeme k varu a přidáme oloupané brambory, nakrájené na kolečka. Osolíme a podle potřeby dolijeme vodu tak, aby byly brambory ponořeny. Pomalu dusíme do měkka, až se z pokrmu odpaří tekutina. Pak vmícháme opraný nasekaný šťovík nebo šťavel a prohřejeme. Krok 2: Povrch posypeme uvařenými usekanými vejci nebo strouhaným sýrem, či obojím. Podáváme jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k smažené zelenině, karbanátkům, grilovanému masu apod. Zdobíme plátky rajčat. Krok 3: Tento arabský způsob je vhodný hlavně na jaře, kdy staré brambory ztrácejí na kvalitě a chuti, ale i v létě na nové brambory, kdy šťovík roste skoro všude.

Zveřejněno 23. 7. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Pro milovníky ostřejší chuti je recept jako dělaný.

Recept není můj, ale odkud ho mám, to už si nevzpomínám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arabské pálivé brambory se šťovíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ew9W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arabské pálivé brambory se šťovíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ew9W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eja57: Tedy Evi, ta je krásná!!! :yes::yes: Tedy ta fotka (obě jsou moc pěkné)!!! :-D To člověk dostane chuť, i když nemá hlad! :-Q;-):-8:-D:yes: Jsem moc ráda, že jsi ten recept uvařila a že jsi si ho přizpůsobila (a moc šikovně!) A ještě větší radost mám, že ti to jídlo chutnalo. (Ono to musí chutnat, když to tak pěkně vypadá!;-):-D) Děkuji mnohokrát za vyzkoušení receptu:-Q;-):-8 a děkuji na stotisíckrát za ty parádní fotky!:yes::yes::yes::-K<3 Ještě jednou děkuji a moc zdravím!:-K:-K
Omlouvám se za pozdní reakci, ale nebyla jsem doma! :-)

Eja57: moc pěkné :-):yes::yes::yes:

Konečně uvařeno, je to moc dobré...šťovík jsem neulovila, tak jsem po důkladné úvaze zvolila kombinaci pažitka + máta+ citronová šťáva a kúra k tomu arabskému názvu se to hodí....Trocha posypu sýrem a s vajíčkem je to plnohodnotný a velmi dobrý oběd.:yes:

JanaDorazinová: Jani, tak to ti neřeknu, :-D (nevím jak daleko máš na nějakou louku nepočuranou od pejsků ;-):-8), když ono se to v krámě nekoupí.;-) A s tím šťavelem, to je asi ještě složitější,:-O vím, že existuje jeden druh s názvem šťavel kyselý, roste na okrajích lesů, ale nikdy jsem to s ním nezkoušela. ;-)Kdo by běhal až někam k lesu:-8. Ale ty jsi šikovná holka, ty si určitě poradíš.:yes: Eja57 má nějaký nápad, já bych to možná řešila jednodušeji, nakrájela bych na velejemné proužečky okurku, propláchla jí vodou abych srazila trochu kyselost (nebo nastrouhala nahrubo), ale vyzkoušené to nemám, ona by ta chuť byla sice trochu jiná, ale jako náhrada by to možná šlo. Nevím;-):-D. Děkuju za komentář :-D:-8 a moc tě zdravím!:-K

Eja57: Dík za milý komentář,:yes: ale neporadím, dříve jsem bydlela na venkově, takže jsem se šťovíkem problém neměla, dnes bych si asi nevěděla rady, bydlím v paneláku. :-O;-). Ale možná máš dobrý nápad!:-8:-D Zkus a jestli zkusíš, tak písni, jak to dopadlo. Zdravím! :-K

A sakra, kde vzít do zítra šťovík? :-((

Velmi bych se přimlouvala za římský kmín, s českým kmínem to bude úplně jiné jídlo...a sypat vejcem ( ne eidamem). A šťovík/šťavel opravdu radši tepelně upravit, i když ho tam není moc...Dobré to bude podle mne určitě - já jsem bramborový maniak, šťovík nemám, tak zkusím nahradit kombinací pažitky a citronové kúry + šťávy...

Tématické fráze:
brambory zapečené šťovík

Suroviny:
brambory, olej, česnek, kmín celý, paprika, paprika sušená pálivá, sůl, vejce, sýr nastrouhaný, šťovík, rajče

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu