Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 990 kJ / 4 061 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,23 g |
Tuky | 248,73 g |
Vláknina | 7,26 g |
Cholesterol | 782 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 268,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté kuře vložíme do vyšší nádoby a zalijeme nálevem. Zatížíme napr. talířkem, kuře musí být zcela potopené. Nálev zintenzívní chuť kuřete, dodá mu potřebnou vlhkost a zkrátí dobu pečení. Necháme v chladu marinovat nejméně 3 hodiny (nejlépe přes noc).
Krok 2: Poté kuře dobře omyjeme, osušíme a necháme cca hodinu odpočinout, aby získalo pokojovou teplotu (bude se stejnoměrně propékat).
Krok 3: Mezitím si můžeme připravit náplň. Na olivovém oleji orestujeme nejprve koření (necháme provonět), přisypeme ryzí, sůl a uvaříme do poloměkká. Přimícháme opražené piniové oříšky a mandle.
Krok 4: U kuřete prsty oddělíme (nadzvedneme) kůži na prsíčkách, u části stehen a krku, zlehka, abychom ji neprotrhli a pomažeme máslovou směsi. Pěkně kuře promasírujeme, aby se směs dostala všude.
Krok 5: Kuře naplníme připravenou ryzí, pořádně upěchujeme a uzavřeme. Buď kuře zašijeme nebo svážeme.
Krok 6: Celý povrch kuřete řádně osolíme, potřeme olivovým olejem, mletou paprikou a novým kořením.
Krok 7: Nádobu na pečení vyložíme plátky másla, vložíme připravené kuře, lehce podlijeme vodou a při 160 stupních (horní a dolní ohřev) pečeme (odkryté) cca 2 hodiny. Poté přepneme na gril a necháme cca 15 opékat. Během pečení kuře poléváme vypekem. Podáváme s arabskou ryzí (viz. poznámka).
Zveřejněno 23. 1. 2013 16:32
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plnene arabske kure
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJYy
Nejnovější recepty
Tortilly s houbami
Přidáno před 1 hodinou
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Obrácený hruškový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Zelné listy plněné houbami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny peče: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 1 hodinou
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 1 hodinou
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 2 hodinami
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 3 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 5 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 7 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 15 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 17 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 17 hodinami
Komentáře (28)