Tymiánový chléb na špízu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 096 kJ / 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,65 g |
| Tuky | 46,30 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 117,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse promícháme mouku a prášek do pečiva, lístečky tymiánu, rozmačkaný česnek, osolíme a opepříme. Do moučné směsi vidličkou vmícháme olej a pomalu, za stálého míchání přidáváme mléko.
Krok 2: Vál poprášíme moukou a těsto hněteme tak dlouho, dokud není hladké a vláčné. Pomoučenýma rukama ho rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme váleček dlouhý 25 cm a spirálovitě jej omotáme kolem kovového špízu.
Krok 3: Grilujeme asi 25 min, často obracíme. (Samozřejmě, že čím je váleček chlebového těsta silnější, tím hůř se propéká.)
Zveřejněno 29. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tymiánový chléb na špízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8VKo
Moje poznámka
Tymiánový chléb na špízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8VKo
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 4 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 5 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky Izidor
zvon23 před 1 hodinou
Listový salát s ořechy
Limek před 1 hodinou
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 3 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 3 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 6 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 7 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
česnek,
tymián,
prášek do pečiva,
olej olivový,
mléko,
sůl,
pepř
Komentáře (4)