Brambory zapékané s brynzou

tejaja Kuchařka: tejaja

Bramborová jídla 4 názory

Suroviny

1 kg maličkých brambor (do průměru 3 cm)
5 frankfurtských párků
4 vejce na tvrdo
150 g brynzy
0,5-1 dl mléka (dle potřeby)
2 lžíce sekaného kopru
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiačiky dobre umyjeme a uvaríme. Necháme prechladnúť a potom rozrežeme na polovice (nelúpeme ich).

  2. Pridáme na kolieska nakrájané párky. Premiešame. Dáme do olejom vymasteného pekáča.

  3. Na zmes poukladáme na štvrtiny nakrájané vajíčka.

  4. Bryndzu rozšľaháme s mliekom a kôprom. Mlieka nedávame veľa, len toľko, aby sa dala vyliať na zemiaky, má byť hustá, nie riedka.

  5. Pečieme v rúre na 180°C dozlata.

  6. Podávame teplé so zeleninou, žinčicou alebo ako prílohu k mäsu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Brambory zapékané s brynzou

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Hambro: ˇAno, netreba podlievať. Pekáč je vymastený olejom, takže sa nič neprichytí, a všetko je uvarené, takže skutočne stačí len poliatie rozmiešanou bryndzou a trochou mlieka a cca 20 min sa zapečie, kým nie je dozlata. :-K

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    Tohle mi určitě bude chutnat :yes:
    Chápu dobře, že se to vůbec nemusí podlévat?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    MiskaM: Ďakujem. :-K;-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    Hmm to může být dobrý <3

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo