Kachní prsa s glazovanými cibulkami

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 45 minut 2 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

2 kachní prsa
sůl
pepř
12 jarních cibulek nebo šalotek
2 lžíce cukru krystal nebo třtinového
200 ml červeného vína
1 malý pomeranč
3 lžíce balzamikového octa (měla jsem fíkový)
špetka mletého nového koření
kousek másla
špetka soli - není nutná
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme cibulky, očištěné bílé konce buď povaříme asi 2 minuty nebo na trošce oleje opečeme v menší pánvi a vyndáme stranou. V suché pánvi necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme vínem a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme kůru z omytého pomeranče a vymačkanou šťávu. Dochutíme balzamikem a kořením, vložíme máslo, cibulky a podusíme je do mírného zhoustnutí omáčky. Chuť by měla být mírně nasládlá, ale kdo má potřebu, může přidat špetku soli. Uchováme teplé, případně před podáváním prohřejeme (ještě zhoustne).

  2. Kachní prsa očistíme, osušíme a ostrým nožem nakrájíme kůži do mřížky. Ze všech stran osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a do suché rozehřáté pánve vložíme kůží dolů. Pustí dostatek sádla a na něm opečeme dozlatova i z druhé strany.. Pokud máme pánev, která jde dát do trouby (nebo přendáme do zapékací mísy apod.), vložíme do předem vyhřáté na 200° C a pečeme cca 10 minut.

  3. Upečená prsa necháme odpočinout, nakrájíme na šikmé plátky a pokládáme na prohřáté cibulky, přendané na talíře. Jako příloha se hodí opečené i jinak upravené brambůrky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 633 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prsa s glazovanými cibulkami

Zapomněl/a jsem heslo