

Kachní prsa s glazovanými cibulkami
Suroviny 2 porce
- 2 kachní prsa
- sůl
- pepř
- 12 jarních cibulek nebo šalotek
- 2 lžíce cukru krystal nebo třtinového
- 200 ml červeného vína
- 1 malý pomeranč
- 3 lžíce balzamikového octa (měla jsem fíkový)
- špetka mletého nového koření
- kousek másla
- špetka soli - není nutná
Postup přípravy receptu
Nejprve připravíme cibulky, očištěné bílé konce buď povaříme asi 2 minuty nebo na trošce oleje opečeme v menší pánvi a vyndáme stranou. V suché pánvi necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme vínem a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme kůru z omytého pomeranče a vymačkanou šťávu. Dochutíme balzamikem a kořením, vložíme máslo, cibulky a podusíme je do mírného zhoustnutí omáčky. Chuť by měla být mírně nasládlá, ale kdo má potřebu, může přidat špetku soli. Uchováme teplé, případně před podáváním prohřejeme (ještě zhoustne).
Kachní prsa očistíme, osušíme a ostrým nožem nakrájíme kůži do mřížky. Ze všech stran osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a do suché rozehřáté pánve vložíme kůží dolů. Pustí dostatek sádla a na něm opečeme dozlatova i z druhé strany.. Pokud máme pánev, která jde dát do trouby (nebo přendáme do zapékací mísy apod.), vložíme do předem vyhřáté na 200° C a pečeme cca 10 minut.
Upečená prsa necháme odpočinout, nakrájíme na šikmé plátky a pokládáme na prohřáté cibulky, přendané na talíře. Jako příloha se hodí opečené i jinak upravené brambůrky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní prsa s glazovanými cibulkami
-
Eja57: mám stejný názor..tento recept bude gurmánská delikatesa
-
Lenunka: Lenu, tohle je podle mne opravdu top recept na kachní prsa....dle mých chutí ta chuť pomeranče....jo....já určitě vyzkouším, autorce ještě jednou
-
Lenunka: super - mám tu několik různých receptů na kachnu, díky a hezký den
-
dneska mi manžel ráno přivezl kachnu chlazenou, tak mám inspiraci
-
Eja57:
děkuji, hezký den
-
Mňam