Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlozelí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 9. 2019 17:07

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 961 kJ / 3 098 kcal
Bílkoviny163,80 g
Tuky22,48 g
Vláknina277,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 81,62 g
Sůl200,00 g
Sacharidy425,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

18. 9. 2019 17:59

MamlajdaD: díky:-), jak jsem psala, nikdy jsem zelí nenakládala, tak s tím nemám zkušenost, zdálo se mi to málo, ale asi to tak je:-)

MamlajdaD MamlajdaD

18. 9. 2019 17:57

Eja57:Já jsem o míchání salátu ve vaně už slyšela, ale to byl salát snad jen pro dva lidi. Prostě neměli dost velkou mísu.;-) Tvůj nebo tvé kamarádky salát , míchaný ve vaně bych si asi dala, ta vana byla určitě pořádně vydrhnutá, ale od těch dvou, co bydleli o poschodí níž pod námi určitě ne. On to byl věčný opilec a ona taková trochu mentálně narušená cikánka, která nic doma neuměla. :-D:-D Takže když dva dělají totéž, není to totéž! ;-):-8:-D Jo a to zelí jsem míchala na dvě etapy v dětské bílé smaltované vaničce (vydrhnuté!;-):-D:-D) Moc zdravím!:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

18. 9. 2019 17:46

maris: Děkuji za komentář.:-8 Kolik jsem měla sklenic, to si už nepamatuji,odhaduji tak patnáct, ale možná i víc. :-O :-D A co se týká cibule, tak to kupodivu není zase tak málo, jsou recepty, kde se dává i méně - 150 g cibule na 10 kg zelí. Dokonce jsem někde viděla i recept, kde se cibule nedávala vůbec. :-)No recepty jsou různé, já jsem tento dostala kdysi od jedné sousedky jako ověřený. A zelíčko bylo dobré. Dá o trochu méně práce, než kysané ve sklenicích - jde o to pěchování a pak hlídání a kontrolování po celou dobu kvašení. Tohle je vlastně hned hotové. Hlávkové zelí je k dostání v obchodech po celou zimu, tak není problém udělat na zkoušku z malého množství a po spotřebování udělat další malou nebo větší várku. Já letos udělám pár sklenic tohoto a pár sklenic kysaného. ;-) :-8 :-D Moc zdravím!:-K:-K

Eja57 Eja57

18. 9. 2019 10:25

To zelí ( 10 kg) mícháme ve vaně:-?:-?:-?:-D:-D:-D
( se nesmějte, já jsem takhle před několika lety míchala s kamarádkou na oslavu jejích padesátin bramborový salát pro asi 25 hostů - ve vaně...)

magdalenka magdalenka

18. 9. 2019 08:10

maris: to bude evidentne preklep, take male mnozstvo cibule sa strati v 10 kg kapusty.
Vela ludi kapustu soli pri priprave calamady, ja nie.
A myslim si, ze 6 tyzdnov netreba cakat, steriluje sa to, takze par dni staci.

maris maris

18. 9. 2019 07:33

Já bych se chtěla zeptat, jestli na těch 10 kg je opravdu jen 200 g cibule, to jsou cca jen 2, to mě přijde docela málo, ale proč ne;-) a potom by mě zajímalo, kolik je přibližně z těch deseti kilogramů zelí sklenic. Zelí jsem nenakládala, tak nemám představu, ale myslím, že jich je opravdu hodně. Sama píšeš, jaká je hromada z jednoho kila. :-)

MamlajdaD MamlajdaD

18. 9. 2019 07:27

hosta (moderátorka): Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nevzpomínám si, že bych na toto zelí vařila lák bez soli, je to sice už dávno, a trochu jsem se nechala ovlivnit tvým názorem. Ten je sice vlastně logický, ale u zelí to nefunguje jako u okurek, zelí má být trochu slanější a ne nasládlé. Opravuji zpátky, ten lák tam patří kompletní i s tou solí, která se do něj dává. Ta sůl, použitá na zkřehnutí zelí, to je jen 20 g na kilo zelí (a kilo nakrouhaného zelí je pěkná hromada) a patří se to tak, jak to bylo původně napsané. Ale obdivuji tvůj postřeh a ochotu poradit a pomoct. Kdyby se to známkovalo jako ve škole, tak je to za 1***! ;-):-D:yes: Moc zdravím!:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

17. 9. 2019 18:29

hosta (moderátorka): Dík za připomínku, zelí se solí při jeho úpravě, před naložením do sklenic, aby zkřehlo. Musím to tam dopsat. Díky a zdravím.:-K:-K

hosta hosta

17. 9. 2019 18:15

Předpokládám, že "oblíbeným lákem na okurky" nesoleným ;-).

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak ochutit zelí ze sklenice kolik se dává soli na 1kg před naložením kolik soli na 10kg patri

Suroviny: zelí, cibule, sůl, kmín celý, okurka čerstvá

TopRecepty.cz

Rychlozelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4BZk