Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 964 kJ / 1 186 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,00 g |
Tuky | 93,20 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,25 g |
Sacharidy | 47,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Ve vroucí vodě je asi 15 minut povaříme.
Krok 2: Smetanu ušleháme, přidáme strouhaný tvrdý sýr a promícháme. Směs vložíme do talířů a za stálého míchání přelijeme vodou s bramborami. Osolíme, opepříme.
Krok 3: K polévce podáváme malé, na másle osmažené toasty.
Zveřejněno 25. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzská bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8J5j
Moje poznámka
Francouzská bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8J5j
Nejnovější recepty
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 1 hodinou
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 2 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 12 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 21 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušená mrkev
Tajemnost před 50 minutami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 52 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 53 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 1 hodinou
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 2 hodinami
Pečená dýně
Agliooglio před 2 hodinami
Tématické fráze:
francouzská bramborová polévka
Suroviny:
brambory,
sýr tvrdý,
smetana ke šlehání,
sůl,
pepř,
veka,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.