Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 121 kJ / 268 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,56 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 29,71 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 63 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 50,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky z jedné strany do 2/3 podélně nařízneme, potřeme uvnitř hořčicí a vložíme podélný plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik malých řezů a vložíme do nich plátky česneku.
Krok 2: Do sklenice klademe vrstvu zeleniny, vrstvu špekáčků, cibule a koření. Opakujeme, dokud není sklenice plná, poslední vrstvu tvoří cibule.
Krok 3: Uvaříme nálev z Deka podle návodu na sáčku, přidáme umělé sladidlo, nálev necháme vychladnout a po vychladnutí do něj přidáme ještě 1- 1,5 dl octa.
Krok 4: Nálevem zalijeme špekáčky, které necháme 7 - 10 dní odležet.
Zveřejněno 21. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žižkovští utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zKP7
Moje poznámka
Žižkovští utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zKP7
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 9 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 13 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 15 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 15 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 15 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 16 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 17 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 19 hodinami
Tématické fráze:
navod na utopence,
utopenci navod,
utopenci deko,
žižkovský utopenec,
utopenci recept deko,
žižkovský utopenci,
utopenci recept,
sterilovaní utopenci,
žižkovské utopence,
nej recepty utopenci,
recept na žižkovské utopence,
utopenci z deka,
nálev na utopence z deka,
utopenci v deku,
nálev na utopence,
nej utopenci,
utopenci sterilovaní,
žižkovský utopence,
utopenci,
žižkovské utopenci
Suroviny:
špekáček,
mrkev,
hořčice plnotučná,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
feferonka,
okurky sterilované,
česnek,
ocet,
deko,
sacharin,
cibule
Komentáře (3)