Máslová mrkvička s kuřecím masem

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: 60 min.+ 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

1 kg mrkve nakrájené na tenká kolečka
4 velká kuřecí stehna
olej podle potřeby
5-6 dkg másla
2-3 lžičky grilovacího koření
kmín
1 hrnek mraženého hrášku
1/2 lžíce práškového bujónu nebo Aromat
4 velké brambory
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev dáme vařit do hrnce s vodou, aby byla potopená. Přidáme Aromat, kmín, práškový bujón, pepř. Hrášek přidáme později. Brambory uvaříme, jak jsme zvyklí. Já je vařím se solí a kmínem, s větvičkou libečku.

  2. Kuřecí stehna stáhneme a odkrájíme maso od kostí. Kůži a kosti se zbytky masa dáme vařit na polévku.
    Maso nakrájíme na kousky. Na pánev nalijeme olej, rozpálíme a vložíme maso, které rychle osmahneme ze všech stran. Posypeme grilovacím kořením a pepřem, zamícháme, přilijeme asi 2 dl vody a dusíme pod pokličkou, dokud se voda docela nevydusí. Lehoučké přismahnutí není na škodu, bude lepší šťáva. Pak přikápneme trošku horké vody, necháme probublat a vypneme.

  3. Mrkev vaříme na skus, ke konci přidáme hrášek, je-li třeba, přisolíme. Po vypnutí dáme na povrch kus másla, necháme rozpustit a lehce promícháme, aby všechna mrkvička do sebe máslo nasála.
    Servírujeme zvlášť brambory, zvlášť mrkev s hráškem a nakonec maso. Celé přelijeme šťávou z masa.

Poznámka

Já jsem to smíchala před focením, zapomněla jsem, že nemám vyfoceno a porci na druhý den jsem smíchala, aby se to vešlo do lednice.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Máslová mrkvička s kuřecím masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo