Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 247 kJ / 6 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,63 g |
Tuky | 307,43 g |
Vláknina | 35,75 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 886 mg |
Sůl | 2,89 g |
Sacharidy | 758,19 g |
Postup přípravy
Suchou směs jsem ještě prosela, protože jsem v ní měla hrudky z kakaa. Poté jsem suchou směs postupně přidávala do žloutkové směsi. Krok 3: Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh, který postupně zapracujte do kakaové směsi. Krok 4: Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete.
Plech vložte do předehřáté trouby na 160°C a korpus pečte 30 minut. Krok 5: Na vychladlý korpus rozetřete meruňkovou marmeládu. Krok 6: Teď na řadu přijde šlehačka. Tu vyndejte z lednice, sundejte folii a šlehačku vyšlehejte do tuha. Dále připravte banán, který nakrájejte na silnější kolečka. Krok 7: Na marmeládu naneste asi třetinu šlehačky a rozetřete ji. Na šlehačku navrstvěte banán. Banán nemusíte krájet na kolečka, můžete ho do řezů dát celý. Na banány opět naneste zbylou šlehačku a rozetřete ji. Krok 8: Posledním krokem je příprava polevy. Šlehačku dejte zahřívat. Jakmile dojde k varu, nasypte do ni čokoládu, nechte minutku stát a poté vše vymíchejte v hladkou ganache. Protože ganache byla na polevu příliš hustá, naředila jsem ji ještě trochou zahřáté smetany. Krok 9: Polevu nechte zchladnout, aby se šlehačka pod ní neroztekla. Poté polevu naneste na řezy, rozetřete a dejte vychladit do lednice. Krok 10: Pokud vám zbude šlehačka, můžete jednotlivé kostky řezů dozdobit. Řezy jsem krájela nožem nahřátým v horké vodě. Po každém řezu jsem nůž otřela od řezů, opět nahřála ve vodě, otřela a krájela. Takto by se vám měl povést čistý řez.
Zveřejněno 17. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kubánské řezy (pařížská šlehačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WG5Q
Moje poznámka
Kubánské řezy (pařížská šlehačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WG5Q
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 3 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 9 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 1 hodinou
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 2 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 2 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 3 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 3 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 4 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 6 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 6 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 9 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
pařížské řezy,
řezy s pařížskou šlehačkou,
parizske rezy recept,
kubánske rezy,
pařížská šlehačka,
šlehačkové řezy,
recepty s pařížskou šlehačkou,
řezy se šlehačkou,
recept na pařížskou šlehačku,
šlehačkové pařížské řezy recept,
recept ze slehacky,
kubanske řezy recept,
parizska slehacka recepty,
řezy se se slehackou,
co s pařížskou šlehačkou,
recept s pařížskou šlehačkou,
pařížská šlehačka recept,
recept na řezy ze šlehačky,
kubánský rezy nejlepší recept,
lehka parizska slehacka ze smetany
Suroviny:
smetana,
čokoláda,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kakao,
mléko,
olej,
žloutek,
prášek do pečiva,
bílek,
sůl,
marmeláda meruňková,
banán,
smetana ke šlehání,
čokoláda
Komentáře (1)