Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 609 kJ / 2 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,42 g |
Tuky | 148,26 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 634 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 207,37 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin s kaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDvW
Moje poznámka
Závin s kaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDvW
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 5 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešný španělský ptáček
Dreamer_Mike před 7 minutami
Vepřové pečené na cibuli
Adams-alena před 30 minutami
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 1 hodinou
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 1 hodinou
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 2 hodinami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 3 hodinami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 4 hodinami
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 4 hodinami
Tématické fráze:
zavin s ovoce kaki,
recepty z kaki,
kaki tomel koláč
Suroviny:
těsto listové,
kaki,
skořice,
ořechy,
med,
strouhanka,
máslo,
vejce
Komentáře (9)
No, zkuste ten trojjediný název pojmout jako edukativní
tomel byl zralý tak akorát k jídlu, jen jsem ho podlábil vidličkou
kaki, ještě nedozrálé, jsem nakrájel na kostky nožem
Z těsta podle rcp https://www.toprecepty.cz/recept/13282-strakonicke... jsem vyválel tři pláty a každý naplnil; náplň jsem doplnil rozinkami (používám nenamáčené, stejně změknou)
Těsto jsem neroloval, pouze zavinul
Pečeno bylo při 200°C/10 min. a dopečeno při 175°C dalších 20 min
A jaké že to bylo?
No, skoro bez chuti... (tedy chutnalo to po použitých surovinách, ale kaki v náplni NIKDO neuhodl), ale to s tím tvrdým ovocem bylo nejlepší
No a na níže položenou otázku: "...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne?" odpovídám podobně jako autorka:
Jj, změkne
Edit
Nevím, zda příčinou je relativně malé množství náplně, ale ještě po 24 hodinách bylo těsto chrumkavé
Ja osobne preferujem ovocie zrelé, ale nie prezrelé, a to ani do koláčov.
Mám už deset dní kaki na parapetu a trpělivě čekám až dojde a bude k jídlu, tedy tzv. "na lžičku"...
"Ak niekomu vadí, že v závine sú kocky (treba jesť opatrne), môže náplň rozmixovať a natrieť."
Možná by stačilo použít VYZRÁLÉ ovoce, že
...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne?