Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 609 kJ / 2 297 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,42 g |
| Tuky | 148,26 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 387 mg |
| Sodík | 634 mg |
| Sůl | 1,16 g |
| Sacharidy | 207,37 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin s kaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDvW
Moje poznámka
Závin s kaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDvW
Nejnovější recepty
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 2 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 5 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 16 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vydatná bramborová polévka s krupkami nebo pohankou
wimra před 18 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Tina_DOH před 26 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
Begonie před 42 minutami
Podzimní kotleta
JanaPankova před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Vladka321 před 1 hodinou
Karbanátky
[email protected] před 1 hodinou
Pizza rohlík
Lasagnesesyrem před 1 hodinou
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
Sahula před 1 hodinou
Citronová bábovka
QproTest před 2 hodinami
Tématické fráze:
zavin s ovoce kaki,
recepty z kaki,
kaki tomel koláč
Suroviny:
těsto listové,
kaki,
skořice,
ořechy,
med,
strouhanka,
máslo,
vejce
Komentáře (9)
No, zkuste ten trojjediný název pojmout jako edukativní
tomel byl zralý tak akorát k jídlu, jen jsem ho podlábil vidličkou
kaki, ještě nedozrálé, jsem nakrájel na kostky nožem
Z těsta podle rcp https://www.toprecepty.cz/recept/13282-strakonicke... jsem vyválel tři pláty a každý naplnil; náplň jsem doplnil rozinkami (používám nenamáčené, stejně změknou)
Těsto jsem neroloval, pouze zavinul
Pečeno bylo při 200°C/10 min. a dopečeno při 175°C dalších 20 min
A jaké že to bylo?
No, skoro bez chuti... (tedy chutnalo to po použitých surovinách, ale kaki v náplni NIKDO neuhodl), ale to s tím tvrdým ovocem bylo nejlepší
No a na níže položenou otázku: "...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne?" odpovídám podobně jako autorka:
Jj, změkne
Edit
Nevím, zda příčinou je relativně malé množství náplně, ale ještě po 24 hodinách bylo těsto chrumkavé
Ja osobne preferujem ovocie zrelé, ale nie prezrelé, a to ani do koláčov.
Mám už deset dní kaki na parapetu a trpělivě čekám až dojde a bude k jídlu, tedy tzv. "na lžičku"...
"Ak niekomu vadí, že v závine sú kocky (treba jesť opatrne), môže náplň rozmixovať a natrieť."
Možná by stačilo použít VYZRÁLÉ ovoce, že
...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne?