Čatní z kaki

Suroviny 2 porce

2 kaki
1 červená cibulka (střední)
1/2 pl strouhaného zázvoru
75 ml pomerančového džusu
1 pl tmavého cukru
1 pl oleje
1 pl viného octa
2 kl Garam masala
špetka chilli
sůl
1-2 pl sekaných ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku si očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Kaki omyjeme a nakrájíme na hrubo.

  2. Na pánev, nebo do hrnce si dáme rozpálit olej, na něm necháme zesklovatět cibulku, přidáme strouhaný zázvor a chvilku restujeme.

  3. Zasypeme cukrem který necháme rozpustit a lehce zkaramelizovat. Zalejeme octem, necháme vyvařit, přidáme kaki, koření garam masala, chilli a lehce osolíme, promícháme, zalejeme džusem a 20 minut vaříme.

  4. Ořechy na sucho opražíme a vmícháme do odstavené kaki směsy. Můžeme dle chuti dosolit.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem dostala od sousedky, která tuto dobrotu přidávala ke grilovanému masu.

Ořechy jsem měla pekanové, ale můžete přidat třeba kešu, nebo para, dle chuti.

Džus můžete dle chuti dát i jiný, třeba je dobrý meruňkový.

Komentáře k receptu Čatní z kaki

Tématické fráze: kaki recepty z kaki kaki recepty kaki recept co je kaki recepty s kaki džem z kaki recepty kaki recept kaki ovoce kaki recepty ovoce kaki recept recept s kaki co s kaki recept na ovoce kaki džem co je to kaki ovoce kaki marmeláda recept ovoce kaki broskvové čatní co z kaki recept na ovoce kaki