Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 366 kJ / 565 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,61 g |
Tuky | 52,37 g |
Vláknina | 7,04 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 17,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 220° C.
Očistíme a nakrájíme čerstvou zeleninu, mraženou propláchneme na sítku a necháme okapat (měla jsem fazolky a květák z mrazáku).
Očištěné porce ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Na větší kus alobalu stříkneme nebo nakapeme olej, položíme 2 kousky ryby, postříkáme olejem i vršek a přidáme čerstvé bylinky. Krok 2: Alobal uzavřeme shora i obou bočních stran několikerým přeložením a spojem vzhůru dáme do zapékací misky.
Vložíme do předehřáté trouby na 12-13 minut. Současně čerstvou zeleninu předvaříme 4 minuty v páře a všechnu i mraženou dáme do hlubší pánve na rozehřáté máslo. Osolíme, přidáme špetku sušených bylinek nebo použijeme namíchanou bylinkovou sůl a orestujeme. Krok 3: Podáváme s vařenými bramborami, rybou v papilotě nebo ji vyndáme a poklademe na talíř se zeleninou.
Kdo má rád vaření v jednom hrnci, může dát na alobal brambory i zeleninu, na to porce ryby, uzavřít a dělat společně, pak podáváme celou papilotu otevřenou na talíři.
Očistíme a nakrájíme čerstvou zeleninu, mraženou propláchneme na sítku a necháme okapat (měla jsem fazolky a květák z mrazáku).
Očištěné porce ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Na větší kus alobalu stříkneme nebo nakapeme olej, položíme 2 kousky ryby, postříkáme olejem i vršek a přidáme čerstvé bylinky. Krok 2: Alobal uzavřeme shora i obou bočních stran několikerým přeložením a spojem vzhůru dáme do zapékací misky.
Vložíme do předehřáté trouby na 12-13 minut. Současně čerstvou zeleninu předvaříme 4 minuty v páře a všechnu i mraženou dáme do hlubší pánve na rozehřáté máslo. Osolíme, přidáme špetku sušených bylinek nebo použijeme namíchanou bylinkovou sůl a orestujeme. Krok 3: Podáváme s vařenými bramborami, rybou v papilotě nebo ji vyndáme a poklademe na talíř se zeleninou.
Kdo má rád vaření v jednom hrnci, může dát na alobal brambory i zeleninu, na to porce ryby, uzavřít a dělat společně, pak podáváme celou papilotu otevřenou na talíři.
Zveřejněno 14. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba dělaná v papilotě a zelenina na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0QA7
Moje poznámka
Ryba dělaná v papilotě a zelenina na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0QA7
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 13 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 23 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 2 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 3 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 5 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 5 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 6 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 6 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 6 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 9 hodinami
Tématické fráze:
zelenina na másle,
recepty ryby,
ryba recepty,
zelenina na na másle recept,
zelenina na másle recept
Suroviny:
ryba,
citron,
olej olivový,
máslo,
mrkev,
brokolice,
fazolky zelené,
květák,
pepř,
sůl,
bylinky,
koření oregáno
Komentáře (1)