

Dýňový dort bez mouky (dia)
Moučníky , Dia a bezlepkové 4 názory
Suroviny
- 400 g jemně nastrouhané dýně hokaido (syrové)
- 4 vejce (sníh)
- 1/4 hrnku oleje
- 100 g kokosové mouky
- 100 g kokosu
- asi 4 lžíce xylitolu (přírodní březový cukr)
- 2 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky vanilkového aroma
- Náplň:
- 500 g tvarohu v kostce
- citronová kůra
- xylitol podle chuti
- smetana na šlehání (250 ml)
- mandlové lupínky na posyp
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny i se žloutky dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh. Těsto dáme do máslem vymazané dortové formy o průměru 28 cm, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180-190 st. asi 35-45 minut, podle typu trouby.
Suroviny na náplň ušleháme dohladka. Hotový korpus necháme vychladnout a pak na něj naneseme náplň.
Dort necháme přes noc uležet v lednici.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 229 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Dýňový dort bez mouky (dia)
-
-
RubyRom: Děkuji Romi, také sem přemýšlela nad ořechy
-
medanek: Můžeš dát mandlovou nebo obyčejnou mouku nebo mleté ořechy místo mouky. A místo xylitolu běžný cukr.
-
Vypadá báječně Romi, dá se nahradit něčím ta kokosová mouka? Asi vyzkouším, ale budu muset improvizovat.
Mám mnoho dýní hokaido