Kuřecí řízek s červeným zelím a vařenými brambory

Handika Kuchařka: Handika

Doba přípravy: asi hodinu 4 - 6 porcí Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

6 vetsich kurecich rizku
2 hrnky strouhanky
1 hrnek hladke mouky
3 vejce rozmixovana s trochou mleka
sul
olej na smazeni
1/2 hlavky cerveneho zeli
1 cibule
1/2 lzicky drceneho kminu
3 lzice bileho octa anebo mozna i vice
trochu oleje
cukr na dochuceni
varene a ochucene brambory
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozehrejeme trochu oleje, pridame na jemno nakrajenou cibuli, kmin a chvili smazime. Pridame na nudlicky nakrajene zeli, prelijeme octem a zamichame. Zalijeme vodou a varime do zmeknuti. (Ocet udela zeli krasnou barvicku). Zeli ochutname, jestli je potreba pridat vice cukru nebo soli, podle toho, kdo jak to ma rad. Dale muzeme zeli zahustit troskou skrobove moucky, ale jeste je to pak potreba povarit.

  2. Kureci rizky omyjeme, nechame okapat a trochu z obou stran osolime, pote obalime v trojobalu a na rozpalenem oleji osmazime na obou stranach do zlatova. Muzeme nechat chvili okapat na papirovem ubrousku. Rizky udrzujeme teple. Servirujeme se zelim a varenymi brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí řízek s červeným zelím a vařenými brambory

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: řízek s bramborem a zelim kuřecí řízek na zelí a bramborách

Zapomněl/a jsem heslo