Fazolkový salát se slaninou

tejaja Kuchařka: tejaja

Saláty 0 názorů

Suroviny

500 g fazolek
100 g uzené slaniny
1 cibule
200 ml vody z vaření fazolek
1 lžíce octa
1 lžička cukru
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazuľky v osolenej vode povaríme 10 minút. Potom ich scedíme, pričom vodu zachytíme.

  2. Slaninu narežeme na kocky a vyškvaríme. Dierovanou naberačkou ju vyberieme a uchovávame v teple.

  3. Na výpeku zo slaniny orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, zalejeme ju 2 dl vody z varenia fazuľky, pridáme ocot a cukor a 10 minút povaríme.

  4. Do nálevu vložíme fazuľku, okoreníme a necháme ju 5 min prehriať na slabom plameni.

  5. Potom odstavíme a na tanieri posypeme fazuľku slaninou.

  6. Podávame teplé s hriankami alebo ako prílohu k mäsám.

Poznámka

Recept je z knihy Kuchárska kniha na víkend.

.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Fazolkový salát se slaninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo