Dýňovo-fazolkový salát

Suroviny

300 g očištěné dýně (jakékoliv se žlutou dužinou)
300 g fazolek
kousek másla
1 cibule
šťáva z 1 citronu
pepř
sůl
slunečnicová semínka
pažitka
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Dyňu nakrájame na malé kocôčky 1x1x1 cm. Fazuľku narežeme na kúsky.

  2. Na panvici roztopíme maslo a cca 10 min na ňom restujeme fazuľku. Občas premiešame.

  3. Pridáme dyňu a opäť 5 min restujeme. Potom dáme do misky, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Vychladnuté dáme na niekoľko hodín do chladničky.

  4. Do šalátu primiešame na kolieska narezanú cibuľu, olivový olej a citrónovú šťavu. Premiešame.

  5. Porcie posypeme slnečnicovými semienkami a sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu Dýňovo-fazolkový salát