Vaječný likér podle mne
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 833 kJ / 438 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,08 g |
| Tuky | 37,95 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 76 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 2,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Salko vaříme v zavřené plechovce 2 hodiny.
Krok 2: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme smetanu, necháme ještě chvilku šlehat (3-5 minut). Krém vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přendáme do studené vody a mícháme, než vychladne.
Krok 3: Přidáme Salko, v mixéru rozmixujeme a postupně přidáváme rum do objemu 1 litru.
Krok 4: Pokud se vám bude zdát likér hustý, možno ředit mlékem, nebo rumem.
Zveřejněno 4. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječný likér podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L3gD
Moje poznámka
Vaječný likér podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L3gD
Nejnovější recepty
Batátová kaše
Přidáno před 3 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 3 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 4 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 2 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 3 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 4 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 4 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 7 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 7 hodinami
Suroviny:
žloutek,
cukr vanilkový,
cukr skořice,
smetana ke šlehání,
salko,
rum
Komentáře (6)