Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 117 kJ / 5 047 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 263,00 g |
| Tuky | 211,58 g |
| Vláknina | 127,61 g |
| Cholesterol | 419 mg |
| Sodík | 5,18 g |
| Sůl | 12,21 g |
| Sacharidy | 460,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravte náplň. Cibuli, slaninu a klobásu nakrájejte na malé kostičky. Slaninu vložte do suché pánve, nechte ji pustit tuk a pak teprve přisypte cibuli, po chvíli i klobásu. Kdyby přece jen bylo tuku málo, trošku sádla přidejte. Ale směs nesmí být příliš mastná. Nakonec přidejte zelí, česnek a duste 10 minut. Dochuťte a sejměte ze zdroje tepla. Nechte zcela vychladnout.
Krok 2: Do hrnku s polovinou vlažné tekutiny rozdrobte droždí a přidejte trochu cukru. Nechte cca 10-15 minut vzejít kvásek.
Do mísy odvažte mouky, kmín, osolte, přidejte vejce, najemno nastrouhané brambory a zbytek tekutiny. Zvolna promíchejte a vlijte vzešlý kvásek.
Těsto důkladně prohněťte, nejlépe v robotu.
Hotové těsto poprašte zlehka moukou, mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout. Krok 3: Poté těsto přendejte na moukou zlehka posypanou pracovní plochu a důkladně ho ještě jednou propracujte. Pokud by těsto lepilo, přidejte trochu mouky.
Těsto rozdělte na 20 ks a naplňte připravenou směsí.
Pekáč důkladně vytřete rozpuštěným sádlem, buchty pokládejte vedle sebe, ale ne úplně "nadoraz", budou ještě chvilku kynout. Každou buchtu vždy ze stran potřete sádlem. Nechte kynout ještě 20 minut.
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova cca 35-40 minut.
Do mísy odvažte mouky, kmín, osolte, přidejte vejce, najemno nastrouhané brambory a zbytek tekutiny. Zvolna promíchejte a vlijte vzešlý kvásek.
Těsto důkladně prohněťte, nejlépe v robotu.
Hotové těsto poprašte zlehka moukou, mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout. Krok 3: Poté těsto přendejte na moukou zlehka posypanou pracovní plochu a důkladně ho ještě jednou propracujte. Pokud by těsto lepilo, přidejte trochu mouky.
Těsto rozdělte na 20 ks a naplňte připravenou směsí.
Pekáč důkladně vytřete rozpuštěným sádlem, buchty pokládejte vedle sebe, ale ne úplně "nadoraz", budou ještě chvilku kynout. Každou buchtu vždy ze stran potřete sádlem. Nechte kynout ještě 20 minut.
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova cca 35-40 minut.
Zveřejněno 7. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlapské buchty s klobásovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8MA
Moje poznámka
Chlapské buchty s klobásovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8MA
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 1 hodinou
Kávové úlky
MichaelaSr před 1 hodinou
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 1 hodinou
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 1 hodinou
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 3 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 3 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 3 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
brambory,
voda,
sádlo,
vejce,
droždí čerstvé,
kmín drcený,
sůl,
klobása,
slanina uzená,
cibule,
zelí kysané,
česnek
Komentáře (2)