Domácí jahodovo-jogurtové nanuky

e.coli Kuchařka: e.coli

Doba přípravy: do 15 min + mrazení 5+ hod cca 8-10 (záleží na velikosti formiček) Moučníky , Nepečené a mražené 0 názorů

Suroviny

Směs:
1 smetana ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany
80 ml bílého jogurtu
cca 300-400 g jahod
5 lžic cukru moučka
Poleva:
cca 3 čokolády na vaření
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jahody rozmixujeme ručním mixérem.

  2. Smetanu vyšleháme do tuha, přimícháme cukr moučku, přidáme jogurt a zakysanou smetanu. Dobře přešleháme, aby se všechno spojilo a dáme do formiček na nanuky.

  3. Vložíme do mrazáku minimálně na 5 hodin, ale klidně i na delší dobu. Já jsem pokračovala až druhý den.

  4. Nad parou rozpustíme čokoládu, můžeme přidat trochu másla a do polevy namáčíme nanuky vyndané z formiček. Poté je vrátíme zpět do mrazáku.

Poznámka

Můžete zkusit i s jiným ovocem, např. malinami, ostružinami, rybízem, kiwi, meruňkami atd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Domácí jahodovo-jogurtové nanuky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jogurtové nanuk

Zapomněl/a jsem heslo