Buřtguláš bez smetany

Vendula. Kuchařka: Vendula.

Doba přípravy: 1h 4 porce Omáčky 20 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

5 buřtů
6 větších brambor
3 cibule
1,5 l vody
sladká paprika
sůl
pepř
chilli
olej
jíška
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Buřty a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Buřty s cibulí dáme do hrnce s kapkou oleje (aby se cibulka nepřipálila). Mícháme asi 10 minut, poté zaprášíme sladkou paprikou a mícháme ještě 2 minuty. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přidáme nakrájené brambory, které necháme 15 minut vařit. Po uvaření buřtguláš dochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou a chilli (podle chuti).

  3. Nakonec zahustíme tmavou jíškou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Buřtguláš bez smetany

  • casino casino

    Vendula.: z nás má asi druhé Vánoce, že :-8
    ***
    ad. cibule:
    Bych na "kapce" tuku popustil buřtíky a cibuli přidal později...
    V poslední době praktikuji radu neznámé kolegyně a cibuli smažím velmi, velmi pomalu na nízkém plameni takřka bez míchání :yes: (samozřejmě ne vždy)
    No, byl bych potěšen když se mi kolegyně ozve, neb bych ji rád blahořečil :-K a třeba se dočkáme dalšího sloupu na Staromáku...;-)
    ***
    Dajda:
    Já su stará konzerva;-) a než např. takovéto inovativní perly https://www.toprecepty.cz/recept/23679-falesna-hov... ;-( tak raději setrvám u tradičních postupů :-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    magdalenka: Možná dají, ale jen ve speciálním hrnci s hodně nepřilnavým povrchem, a ještě se kuchař od toho hrnce nesmí hnout! :-O Taková péče se nejspíše při vaření buřtguláše nepředpokládá. ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    tejaja: Zase bojuju s větrnými mlýny, co? Že bych sem vložila buřtguláš bez smetany, ale zato s kapkou mléka? (!) :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: dajú sa na kvapke oleja osmažiť 3 cibule?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Dajda: ;-):-) Tvoje recepty sa mi páčia a že nemajú fotku, to je predsa nie podstatné, niekto uvarí a doloží. Ja som to myslela všeobecne, nenarážala som na teba. ;-) Proste recept bez fotky je pre mňa výzvou. ;-)
    S druhou časťou komentáru úplne súhlasím. Lenže si všimni, koľkokrát práve tie duplicitné recepty majú spústu palcov nahor, takže sú vlastne inšpiráciou pre vkladanie dookola. ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    tejaja: Ano Terezko, moje recepty jsou bez fotky, ale doufám, že se nedopouštím duplikátů. A pokud se mi to stane, tak požádám - i já casino - o smazání. Nemám s tím problém.

    casino, tejaja: Co se týče diskusí, že do svíčkové nebo hamburské nepatří hořčice a do "pravého" pokrmu to a to, protože to tak někdo napsal před půlstoletím do norem, nebo to tak dělají Italové, tak mi to přijde trochu nepatřičné, protože kdybychom se toho drželi, tak se kuchařské umění nebude vůbec rozvíjet, a to by byla škoda. Recept není zákon, už to píšu asi podesáté. Takže inovace do nových receptů rozhodně ano, ale my tu máme mnoho receptů, které jsou naprosto totožné, ingrediencemi, gramáží i postupem (zkuste si třeba najít, kolikrát tu je skvělý moučník, který se drží na 2. místě TOP - a všechny duplikáty byly přidány až post) snad jen tu fotku mají jinou. No a kdybychom ty duplikáty odečetli od celkového počtu 60 tisíc receptů, tak by jich bylo o hodně méně. :-O Už mi casino rozumíte?

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    No, moc vám nerozumím..., ale mně splasklo minimálně 3x, pokudměpaměťneklame :-) a nechat smáznout rcp, když se posléze ukáže jako duplicitní, mi nečiní vůbec ale vůbec ani ty nejmenší problémy, že :-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nooo, možno, keby sa venovala rovnaká pozornosť tým receptom, ktoré sú jedinečné ako tým "duplikátovým ", ubudlo by ich. :-) Je tu veľa receptov, ktoré sú výborné, ale ako sa u nás hovorí, ani pes po nich neštekne. Kým sa ale venuje pozornosť receptom, ktoré sú známe, opakujúce sa, lebo ich všetci poznáme, tak to tak bude. Stačí, že niekto v nejakom tradičnom recepte zmení niečo podľa svojej chuti, dostane iný nápad, myšlienku...a už sa naň strhne búrka, že toto tam patrí, toto tam nepatrí...a čo už recepty, ktoré nie sú obvyklé...prejdú bez pozornosti. Robila som niekoľko z nich, tie, ktoré nemali fotku, a až na jeden prípad nesklamali. Nebudem menovať, aby sa niekto neurazil. Ale skúsme venovať pozornosť tým netradičným, ktoré určite obohatia náš jedálniček. Podľa môjho názoru, pokiaľ jedlo neuvarím a neochutnám, ťažko môžem hodnotiť, nech je fotka akokoľvek krásna. Nájdime akúsi rovnováhu a tých dookola sa opakujúcich ubudne. ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: 60 tisíc receptů tu sice je, ale zkuste to číslo vydělit těmi duplikáty a hned Vám splaskne. :-O Vlastníkům stránek to sice nevadí, a dokonce to vítají, ale než přidat recept, který tu už je minimálně 10x, a k tomu stáhnout cizí fotku ..........

    Eja57: Právě takhle přidávám kapku mléka. Jídlo zjemní, zvláště když přidávám pálivou papriku.

    Odpovědět

  • casino casino

    magdalenka:
    Možná je to netradiční, ale proč ne? :-)
    ***
    A co se týká "podobných" receptů, tak iks krát tu bylo zmiňováno, že vlastníci stránek nejsou proti8-(
    Je tu skoro 60.000 receptů...
    ...no, kdo z vás to má, přátelé :-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    "Buřty s cibulí dáme do hrnce s kapkou oleje (aby se cibulka nepřipálila). " - Takýto postup mi príde dosť netradičný, pri použití 3 ks cibule.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    srettka: dámy, NIKDY jsem do buřtíkového guláše nedávala smetanu...až jsem jednou tady na TOPkách narazila na "se smetanou"...ALE - dávám fakt maličko, cca tak 1 KL na porci smetany ke šlehání...zkuste, opravdu ( ale pokud dáváte majoránku tak tu smetanu ne, neladí to...)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Fotka je zkopírovaná z mimibazaru, to jste si při vkládání receptu nevšimla poznámky, že se sem mají vkládat pouze vlastní fotky?
    https://www.mimibazar.cz/recept.php?strana=2&id=73...
    Takže ji mažu.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    srettka: Jenže tahle hodnocení jsou někdy spíše o tom, kdo s kým mluví, než o tom, jak mu jídlo chutnalo či jak výstižně byla popsána jeho příprava. Já dám více na osvědčené kuchaře. Nicméně když zadám konkrétní pokrm a a vyjede mi 56 zhruba stejných receptů, tak nevím, které vybrat , a nakonec nepřečtu ani jeden a jdu na jiný sever. Není to trochu škoda?

    MamlajdaM: Kéž by to byla pravda!

    JanaDorazinova: Na zjemnění dávám trochu mléka! :-O

    Odpovědět

  • srettka srettka

    MamlajdaD: Jasný:-) to byl spíš v podstatě takový celkový povzdech;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Zapomněl/a jsem heslo