Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka za 30-40 minut

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

18. 6. 2020 11:17

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 753 kJ / 4 243 kcal
Bílkoviny74,12 g
Tuky147,36 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 481 mg
Sodík 409 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy647,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ať vám chutná!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

20. 6. 2020 09:21

JanaDorazinova: Jani jenom píšu mé zkušenosti, stalo se mi to ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 6. 2020 09:16

Eja57: přesně tak jsem to dělala ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 6. 2020 09:14

mika59: Mili, šlehala jsem žloutky s cukrem, přidala postupně olej a to ostatní. Na té bábovce takové kousky vůbec nebyly vidět jen na té fotce. Myslím, že je to tím bleskem. Pořád prší, je blbé světlo, tak jsem použila blesk. Jak říkám, na bábovce žádné takové kousky vidět nebyly. ;-)

Dajda Dajda

20. 6. 2020 08:26

Eja57: U jogurtového koláče se to zrovna hodí a všude tam, kde nechceme mít příliš vysoké nadýchané těsto. Bábovka ale nadýchaná rozhodně být má. Můj klasický postup je ušlehat bílky s pár zrnky soli a cukrem, pak zašlehat žloutky a sypké suroviny zamíchat už jen vařečkou střídavě s tekutinami. Minulý týden jsem pekla tenhle opravdu úžasný moučník https://www.toprecepty.cz/recept/13237-uzasny-tvar..., který má prakticky stejné těsto, a taky jsem raději předem šlehala bílky a pak žloutky. Taky v tom nevidím žádnou úsporu času a pokud se tu chválí, jak je bábovka lehká, při podobném postupu bude lehká dvojnásob. ;-)

Eja57 Eja57

20. 6. 2020 08:11

Dajda: já zrovna u bábovky tyhle zrychlené postupy moc nee, jestli to hodit do mísy robota najednou nebo postupně je úspora času tak dvě? tři? minuty....ale ano, mám lety prověřený recept na koláč s ovocem a drobenkou, jogurty a všechno ostatní šup do mísy, promíchat, nalít, upéct.....to je něco jiného....

mika59 mika59

20. 6. 2020 08:09

casino: To mně ano..kdysi dávno i s kynutým těstem..dnes vejce přidávám s tekutinou.

casino casino

20. 6. 2020 08:03

mika59:
Děkuji:-K
Ještě se mi cosi takového nepodařilo8-(ale v mezičase jsem dostal SZ, kde mi kolegyně napsala totéž co vy:yes:

Dajda Dajda

20. 6. 2020 08:03

Eja57: To je určitě optimální postup. Pokud je ale k dispozici elektrický šlehač, tak by to mělo jít všechno najednou bez viditelných důsledků. ;-)

Eja57 Eja57

20. 6. 2020 07:58

mika59: no jojo....vejce s cukrem vyšleháme do lehké pěny, lehce zašleháme tekuté součásti, pak jen zlehka prosátou mouku s práškem do pečiva...nebo to dělám blbě???;-)

Frantiska Frantiska

20. 6. 2020 07:45

mika59: to jsem nevedela, protoze jsem to jeste nezkousela. Moc dekuju za info, ceho se vyvarovat .)

mika59 mika59

20. 6. 2020 07:16

Ty žluté kousky udělá vejce když se smíchá s moukou a neprošlehá s tekutinou.

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 6. 2020 23:23

Eja57: nic takového tam není. Možná je to fotkou bleskem. Já to fakt dělala podle toho receptu, takže žádná kůra tam není. ;-)

Eja57 Eja57

19. 6. 2020 19:10

casino: pomerančová kúra?

casino casino

19. 6. 2020 18:02

Není asi podstatné, že obrázek neodpovídá receptu ;-) mě by ale zajímalo, jakého původu jsou ty žluté flíčky ve hmotě :-O :-K

tejaja tejaja

19. 6. 2020 16:44

Diskusia k receptu bola presunutá tu: https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4993

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Bábovka za 30-40 minut

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q9BZ