

Masový trojboj na zelí a pivě
Suroviny 4 porce
- Hlávka bílého zelí
- kousek vepřové plece nebo krkovice
- 1 klobása
- kousek uzeného masa může být i z kolene
- 1 cibule
- pepř
- sůl
- cca 1 lžíce sojové omáčky
- 4 lžíce hořčice
- 4 lžíce kečupu
- 10 stupňové pivo
Postup přípravy receptu
Do pekáčku nakrájíme zelí na nudličky, přidáme nakrájené vepřové maso, klobásku, kousek uzeného masa a cibuli nahrubo. Opepříme, osolíme, přidáme sojovku, hořčici, kečup a zalijeme pivem.
Promícháme, uzavřeme poklicí, nebo alobalem a pečeme na 200°C asi 1 hodinu. Pak odklopíme poklici a ještě asi 20 minut pečeme. Podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem dostala emailem, patrně je z Minibazaru, ale autor není uveden. Pokud se přihlásí, budu ráda a připíšu ho jako autora.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Masový trojboj na zelí a pivě
-
Dobrota
-
Hans0808: Hihihi, ty frajere
, co myslíš, že jen ty umíš?
Jsem ráda, že chutnalo tobě, i kolegovi
-
Nechválím jídlo zase tak často,vesměs jsem neutrální,ani se mi nechce číst všechny komenty .-) Tohle jídlo mamce zbylo,dala mi ho ve sklenici do práce i s br.knedlíkem.Tak s chutí,už jsem jsem se dlouho nenajedl,vyzkoušel i kolega a a chtěl recept.Prostě MAMI umíš a já tě to neučil
D
-
evík: No, fakt je
-
Jani takovou pochoutku si nechám líbit, posílám bod a dávám do oblíbených. Tahle kombinace musí být fáááááákt vynikající.
-
miccan:
díky, jinak bych asi dnes nespala!
-
No...no dobre, odpúšťam ti
-
miccan:
promííííň!
-
No teda milá Janka, ja ťa tentoraz za tento recept veru nepochválim...
práve som ´ho dokončila a tak za 1. horko-ťažko som zhodila 10 kg a teraz, samozrejme vďaka tebe, budem mať 2kg naspäť, 2. "musela" som kúpiť o jedno pivo viac, lebo hádam nebudem sušiť hubu
, 3. ako poznám mojich chlapov, keď prídu domov, vrhnú sa na to ako termiti a ja budem musieť znovu variť, no a za 3. je to taká mňamka, že to budem musieť robiť častejšie
No uznaj sama, robí sa toto kamarátke, aj keď internetovej?
Jani, je to famózne
-
Sabrina:
-
Zrovna včera tohle vařili "Kluci v akci" - alsaské zelí - choucroute / šukrut/. Jenom to bylo z kysaného zelí a dávali do toho ještě brambory.Ale i tento recept vypadá skvěle a určitě i skvěle chutná.
-
to bych si pochutnala
-
BILKOVAI: Ivet, co ti mám říct?? Myslíš, že já jsem si zvykla? Ani náhodou, ale nemám na vybranou
. Ty si můžeš hřešit, jsi štíhlá a když to nepřeženeš, nic se neděje. Já se musím držet, 6 kg je málo, potřebovala bych dolů 20kg a jde to pomalu
-
Jani, my si jaksi nemůžeme zvyknout na ty "zdravé" a "dietní" jídla.
U nás holt vítězí ta česká klasika
-
BILKOVAI: že?