Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 441 kJ / 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,90 g |
Tuky | 3,50 g |
Vláknina | 60,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,10 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 78,75 g |
Postup přípravy
Očištěné a nakrájené houby opláchneme a dáme vařit do osolené vody s trochou octa. Povaříme bez pokličky cca 15-20 minut dle druhu (tvrdosti) hub. Poté je přelijeme do sítka a řádně několikrát propláchneme studenou vodou. Krok 2: Do každé skleničky přijde: 1 malý lístek bobkového listu, cca 4 kuličky pepře, cca 1/4 lžičky hořčičného semínka, 1 kolečko křenu, popř. i pár kousků cibule. Krok 3: Houby naskládáme do čistých a vyvařených sklenic, přelijeme studeným nálevem, aby byly zcela ponořené, ale aby hladina sahala asi centimetr pod okraj sklenice.
(Pozn.: do jedné 370 ml skleničky se vejde cca 200-250 g hub). Krok 4: Zavíčkujeme čistými vyvařenými víčky a pak při 90-00 °C 20-30 minut sterilizujeme.
Pozn.: pokud budeme sterilizovat v normálním hrnci, na jeho dno dáme utěrku, na ní položíme skleničky a pak napustíme vodu cca do úrovně poloviny skleniček. Hrnec přiklopíme poklicí a rychle přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu tak, aby se voda jen mírně vařila – probublávala. Nakonec sklenice z hrnce vyjmeme a dáme je na utěrku vychladnout (můžou stát i obráceně - na víčkách).
Houby lze konzumovat nejdříve tři týdny poté.
Zveřejněno 21. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M7n
Moje poznámka
Nakládané houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4M7n
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 1 hodinou
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 3 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka s omáčkou s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 7 minutami
Košíčky s želé
rujet před 9 minutami
Borůvkový závin podle německé Omy
iva.dostalova@seznam.cz před 30 minutami
Koláčky s tvarohem a meruňkami
KamiF před 47 minutami
Řecká musaka
ceslo před 52 minutami
Kvasnicová polévka
Kajkajak před 53 minutami
Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Leiinka před 1 hodinou
Sendvič caprese
Runser před 1 hodinou
Katův šleh a bramboráčky
Berdey před 1 hodinou
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
stefi.f47 před 2 hodinami
Suroviny:
houby,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
koriandr sušený,
pepř celý,
bobkový list,
semínka hořčičná,
křen,
cibule
Komentáře (7)
Cibuli nedávám z prostého důvodu, že kvasí a dělá sliz.
Jinak to růžové zabarvení dělá jablečný ocet.
Jinak já nenakládám "měkkýše"
( Já houby předvářím tak 5 minut, horké houby + horký nálev, sterilace 10 minut a jsou výborné....)