

Nákyp z bramborových knedlíčků
Suroviny
- 500 g brambor uvařených ve slupce
- 500 g syrových brambor
- trošku muškátového květu
- sůl
- olej na smažení
- Na zalití:
- 4 vejce
- 125 ml mléka, nebo smetany (dle chuti)
- sůl (já nedávám)
Postup přípravy receptu
Oba druhy zemiakov nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme muškátový kvet a osolíme. Dobre premiešame.
Na panvici rozpálime olej a lyžicou vykrajujeme z cesta väčšie halušky, ktoré vkladáme do oleja. Opekáme ich len z jednej strany, kým zospodu nebudú hnedé, neobraciame.
Opečené halušky vyberieme a uložíme vedľa seba do vymasteného pekáča.
Vajcia rozšľaháme s mliekom a soľou a zalejeme halušky.
Vložíme do rúry rozohriatej na 180°C a pečieme dozlata.
Podávame s hlávkovým šalátom.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z nejakej knihy, ale nepoznačila som si názov.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nákyp z bramborových knedlíčků
-
By mi chutnalo...v jedné vrstvě v pekáči jak je vidět na fotce...( jen bych možná zdůraznila, že "halušky" hned na pánev, nenechávat těsto stát....)
-
Zajímavý, neobvyklý postups tím smažením a pečením!
To může být hodně dobré!
Možná by se někdy hodila i nějaká variace, zeleninka nadrobno, bylinky, nebo i koření...? Ale tu základní variantu brzy zkusím.
Zdravím!