Nákyp z bramborových knedlíčků

Suroviny

500 g brambor uvařených ve slupce
500 g syrových brambor
trošku muškátového květu
sůl
olej na smažení
Na zalití:
4 vejce
125 ml mléka, nebo smetany (dle chuti)
sůl (já nedávám)

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy zemiakov nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme muškátový kvet a osolíme. Dobre premiešame.

  2. Na panvici rozpálime olej a lyžicou vykrajujeme z cesta väčšie halušky, ktoré vkladáme do oleja. Opekáme ich len z jednej strany, kým zospodu nebudú hnedé, neobraciame.

  3. Opečené halušky vyberieme a uložíme vedľa seba do vymasteného pekáča.

  4. Vajcia rozšľaháme s mliekom a soľou a zalejeme halušky.

  5. Vložíme do rúry rozohriatej na 180°C a pečieme dozlata.
    Podávame s hlávkovým šalátom.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z nejakej knihy, ale nepoznačila som si názov.

Komentáře k receptu Nákyp z bramborových knedlíčků

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    By mi chutnalo...v jedné vrstvě v pekáči jak je vidět na fotce...( jen bych možná zdůraznila, že "halušky" hned na pánev, nenechávat těsto stát....)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Zajímavý, neobvyklý postups tím smažením a pečením! :yes::yes: To může být hodně dobré!<3;-) Možná by se někdy hodila i nějaká variace, zeleninka nadrobno, bylinky, nebo i koření...? Ale tu základní variantu brzy zkusím. :yes:;-) Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět