Bramborový nákyp

tejaja Kuchařka: tejaja

Bramborová jídla 2 názory

Suroviny

800 g brambor
150 ml smetany
200 g šunky
100 g tvrdého sýru
2 vejce
4 lžíce sekaných bylinek (tymián, šalvěj, bazalka...dle chutě)
1 lžíce strouhanky
1 lžíce másla
bílý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trocha prechladnúť, ošúpeme a popučíme.

  2. K zemiakom pridáme na kocky nakrájanú šunku, 100 ml smotany, korenie a soľ. Nakoniec vmiešame strúhaný syr.

  3. Do vymasteného pekáčika dáme zemiaky.

  4. Vajcia rozmiešame s 50 ml smotany a bylinkami a zalejeme zemiaky.

  5. Vrch posypeme strúhankou a kúskami masla.

  6. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 20-30 minút dozlata.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový nákyp

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    MamlajdaD: Ďakujem Anička, ja zemiaky milujem, akékoľvek, ale ak sú pečené, zapekané...tak to neodolám. ;-) Takže často také jeslá robím. ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    tejaja (moderátorka): Jé, Terezko, takováhle jídla já občas můžu! ;-):-8 To je určitě fajn recept, protože se může i obměňovat podle zásob v lednici, třeba místo šunky kousek vařeného uzeného atp., nebo přidat nějakou zeleninku. Dělám něco podobného, ale vždy je to vlastně jiné, často se zbytkem pečeného masa, někdy přidávám i papriku na kostičky, nebo malé růžičky brokolice... Moc prima jednoduchý receptík, dík za připomenutí. ;-):-D Zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborový nákyp

Zapomněl/a jsem heslo