Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 847 kJ / 3 787 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,32 g |
| Tuky | 161,34 g |
| Vláknina | 22,82 g |
| Cholesterol | 674 mg |
| Sodík | 6,49 g |
| Sůl | 16,06 g |
| Sacharidy | 428,50 g |
Postup přípravy
Na folii rozprostřeme 4 listy zelí tak, aby nebyly žádné dírky a na ně dáme polovinu směsi a pomocí fólie pevně zarolujeme a tak to provedeme i s druhou části listů a směsi. Krok 2: Pekáč vymažeme sádlem, dno posypeme pokrájenou cibulí, položíme rolády, obsypeme nakrájenými rajčaty, podlijeme vodou a dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C péct na 30 minut. Po této době pekáč přikryjeme alobalem a pečeme dalších 20 minut. Po této době sundáme alobal, rolády potřeme rozšlehaným vejcem a dáme na 10 minut do trouby dopéct.
Po vyjmutí rolády necháme mírně vychladit, aby se dobře krájely. Krok 3: Sosík:
Výpek z rolád slejeme do vysoké nádoby, přidáme 1 PL rajčatového protlaku a rozmixujeme.
Na pánvičce si osmahneme 50 g na kostičky pokrájeného uzeného boku, přilejeme rozmixovaný výpek, dochutíme solí a pepřem, přilijeme šlehačku a krátce povaříme.
Zveřejněno 24. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holubcové rolády
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGjz
Moje poznámka
Holubcové rolády
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGjz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
rýže,
zelí,
cibule,
rajče,
smetana ke šlehání,
vejce,
sádlo,
sůl,
pepř,
voda
Komentáře (1)