Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 682 kJ / 2 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,68 g |
Tuky | 63,19 g |
Vláknina | 24,83 g |
Cholesterol | 366 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 429,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci cukru, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odvážených přichystaných surovin) a tento kvásek necháme 20 minut kynout.
Krok 2: Pak k němu přidáme zbytek surovin (kromě fíků) a uhněteme těsto. Až zcela ke konci hnětení přidáme i fíky, aby se dobře zapracovaly do těsta. V teple místnosti necháme těsto dobře vykynout – asi 45-60 minut, během té doby ho jednou nebo dvakrát propracujeme. Těsto je méně sladké, dosladí ho přidané sušené ovoce.
Krok 3: Tvarování je velice jednoduché a rychlé: Vykynuté těsto na stole lehce propracujeme, uděláme z něj delší “šišku” a rozkrájíme ji na 10 stejných dílků, které opatrně přeneseme na plech pečícím papírem nebo fólií.
Po dokynutí (30-45 minut) peřinky potřeme lehce našlehaným bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-200 °C / 14-18 minut).
Po dokynutí (30-45 minut) peřinky potřeme lehce našlehaným bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-200 °C / 14-18 minut).
Zveřejněno 16. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fíkové peřinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEZ8
Moje poznámka
Fíkové peřinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEZ8
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 16 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 17 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 3 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 3 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 6 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 7 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 7 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 8 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 8 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 9 hodinami
Suroviny:
voda,
kůra citronová,
cukr,
máslo,
sůl,
žloutek,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
array
Komentáře (6)