Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 682 kJ / 2 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,68 g |
| Tuky | 63,19 g |
| Vláknina | 24,83 g |
| Cholesterol | 366 mg |
| Sodík | 28 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 429,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci cukru, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odvážených přichystaných surovin) a tento kvásek necháme 20 minut kynout.
Krok 2: Pak k němu přidáme zbytek surovin (kromě fíků) a uhněteme těsto. Až zcela ke konci hnětení přidáme i fíky, aby se dobře zapracovaly do těsta. V teple místnosti necháme těsto dobře vykynout – asi 45-60 minut, během té doby ho jednou nebo dvakrát propracujeme. Těsto je méně sladké, dosladí ho přidané sušené ovoce.
Krok 3: Tvarování je velice jednoduché a rychlé: Vykynuté těsto na stole lehce propracujeme, uděláme z něj delší “šišku” a rozkrájíme ji na 10 stejných dílků, které opatrně přeneseme na plech pečícím papírem nebo fólií.
Po dokynutí (30-45 minut) peřinky potřeme lehce našlehaným bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-200 °C / 14-18 minut).
Po dokynutí (30-45 minut) peřinky potřeme lehce našlehaným bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-200 °C / 14-18 minut).
Zveřejněno 16. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fíkové peřinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEZ8
Moje poznámka
Fíkové peřinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEZ8
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 2 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 4 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 4 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 5 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka Palivec
ricci před 19 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Cinderka před 21 minutami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 1 hodinou
Šlehačková buchta
hliboka před 1 hodinou
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 1 hodinou
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 2 hodinami
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 2 hodinami
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 4 hodinami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 4 hodinami
Suroviny:
voda,
kůra citronová,
cukr,
máslo,
sůl,
žloutek,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
array
Komentáře (6)