

Noky s kuřecím masem, cuketou a sýrovou omáčkou s parmezánem
Suroviny 2 porce
- 500 g noků
- 200-250 g kuřecích prsních řízků
- 1 střední cuketa
- 20 g parmezánu
- 200-250 ml smetany (30%)
- 15 g Apetita nebo jiného taveného sýru
- 3-5 g Masoxu (není podmínkou)
- 1 cibule
- Podle chuti:
- italské bylinky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Potom ho osolíme, opepříme, přidáme italské bylinky a dobře promícháme.
Cuketu nakrájíme na kolečka, která rozkrojíme na půlky nebo na čtvrtky. Cuketu můžeme posolit a opepřit.
Doporučuji nechat 4 celá kolečka cukety bokem, posypat je libovolným kořením (já dávám kombinaci chilli a italských bylinek) a opéct je na pánvi, až z nich budou cuketové chipsy, které potom používám při zdobení jídla.Na rozpálené hlubší pánvi s trochou oleje nebo másla osmahneme nakrájené kuřecí maso. Počkáme, až maso bude hotové a potom k němu přidáme nakrájenou cuketu, kterou lehce osmažíme. Počkáme, až cuketa pustí vodu, pokud ji nepustí, tak přilijeme trochu vody a dusíme ji, než změkne.
Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný parmezán a nakrájené Apetito. Počkáme, až se sýr rozpustí, a potom do omáčky přidáme Masox. Nakonec ji dosolíme, opepříme, přidáme italské bylinky. Podáváme s noky.
Poznámka od kuchařky
Noky kupuji v Lidlu, chutnají mi tam nejvíc, stejně tak parmezán- Grana Padano.