Noky s kuřecím masem, cuketou a sýrovou omáčkou s parmezánem

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 2 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 2 názory

Suroviny 2 porce

500 g noků
200-250 g kuřecích prsních řízků
1 střední cuketa
20 g parmezánu
200-250 ml smetany (30%)
15 g Apetita nebo jiného taveného sýru
3-5 g Masoxu (není podmínkou)
1 cibule
Podle chuti:
italské bylinky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Potom ho osolíme, opepříme, přidáme italské bylinky a dobře promícháme.
    Cuketu nakrájíme na kolečka, která rozkrojíme na půlky nebo na čtvrtky. Cuketu můžeme posolit a opepřit.
    Doporučuji nechat 4 celá kolečka cukety bokem, posypat je libovolným kořením (já dávám kombinaci chilli a italských bylinek) a opéct je na pánvi, až z nich budou cuketové chipsy, které potom používám při zdobení jídla.

  2. Na rozpálené hlubší pánvi s trochou oleje nebo másla osmahneme nakrájené kuřecí maso. Počkáme, až maso bude hotové a potom k němu přidáme nakrájenou cuketu, kterou lehce osmažíme. Počkáme, až cuketa pustí vodu, pokud ji nepustí, tak přilijeme trochu vody a dusíme ji, než změkne.

  3. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný parmezán a nakrájené Apetito. Počkáme, až se sýr rozpustí, a potom do omáčky přidáme Masox. Nakonec ji dosolíme, opepříme, přidáme italské bylinky. Podáváme s noky.

Poznámka od kuchařky

Noky kupuji v Lidlu, chutnají mi tam nejvíc, stejně tak parmezán- Grana Padano.

Komentáře k receptu Noky s kuřecím masem, cuketou a sýrovou omáčkou s parmezánem

  • Jakub2011 Jakub2011(autor receptu)

    Eja57: nemusí se tam dávat, já osobně tam dávám raději vývar. Nicmémě, pokud člověk nemá moc času, nebo nemá zrovna po ruce vývar, tak je podle mé zkušenosti malý kousek masoxu docela dobrá volba na lehké dochucení.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Ten MASOX je snad překlep:-O

    Odpovědět