Uzené maso bez udírny (v pomalém hrnci)
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 4 720 kJ / 1 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,00 g |
Tuky | 32,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 4,52 g |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto "uzení bez uzení" zpopularizoval na FB pan Petroušek. Tekutý kouř vzniká stejně jako klasické kouře, kterými se udí v opravdové udírně, spalováním kvalitního dřeva a následnou kondenzací ve vodě - více si o něm můžete přečíst třeba v tomto článku https://www.vitalia.cz/clanky/uzeni-tekutym-kourem...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 4. 2023 10:43
9. 4. 2023 17:59
18. 12. 2022 19:31
2. 5. 2021 13:25
2. 5. 2021 10:26
Filety z lososa jsem naložil na 24 hodin a pak pomalil necelé 3 hodiny. To ale byla dobrota:yes
7. 2. 2021 20:38
7. 2. 2021 20:33
Co se týká ryb, myslím si, že v pomalém hrnci budou hotovy dříve než pevné vepřové maso - nezkoušela jsem, musíte už zkusit sám
7. 2. 2021 11:47
Předem děkuji za rady.
30. 12. 2020 21:38
30. 12. 2020 17:13
No, tak si o tom něco nastudujte a snad zjistíte že se jedná o celá desetiletí běžně používaný kulér
30. 12. 2020 15:35
Ale do nového ruku 2021 vám i vaší rodině přeji hodně zdraví - to hlavně, a pak taky hodně štěstí, radosti a ať vás potkají jen ty hezké a dobré věci! Mějte se fajn!
30. 12. 2020 15:34
30. 12. 2020 11:12
casino: než jsem vyzkoušela, hledala jsem info o tekutém kouři (něco mám i v Poznámce). Také je třeba zohlednit celkové stravování člověka, určitě to nebudu jíst denně. A s tím vaším vzpomínaným dehtem z Dezy, to pletete jabka s hruškami.
30. 12. 2020 01:17
Jj, znám...
Použil jsem ho na marinování syrového lososa...
Bylo to výborné
Je to v podstatě dehet
V Bečvě pod DEZA patrně něčím podobným také marinovali rybky... 40 tun jich bylo
No, dehet jako dehet, že
29. 12. 2020 23:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 10 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 13 minutami
Domácí krtkův dort
malami uvařila před 16 minutami
Syrovátková polévka se zeleninou a ovesnými vločkami
childa uvařila před 1 hodinou
Jahelník
Lenka Vejdo uvařila před 1 hodinou
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 3 hodinami
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 5 hodinami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na uzení masa v domácích podmínkách. Vyžaduje to udírnu s teploměrem a dodržení několika zásad, aby výsledek byl perfektní
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Suroviny: maso vepřové, praganda,
Uzené maso bez udírny (v pomalém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vE4n
15 názorů