Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 189 kJ / 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,19 g |
Tuky | 37,50 g |
Vláknina | 20,90 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 265 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 63,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazolky zalijeme vodou jen těsně nad lusky a osolené s kořením a solí uvaříme na skus. Pórek nakrájený na tenké proužky orestujeme minutku na rozpuštěném másle.
Krok 2: Pórek zasypeme moukou a pár minut restujeme. Zalijeme mlékem a po zhoustnutí přidáme k fazolkám. Společně provaříme a asi dvě lžíce odebereme.
Krok 3: Smícháme je se smetanou a přidáme k fazolkám. Vše dochutíme dle své chuti. Smetana je nakyslá, tak někomu stačí jen špetka cukru. Podáváme s bramborami a vařenými vejci.
Zveřejněno 6. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolky s pórkem na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mr53
Moje poznámka
Fazolky s pórkem na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mr53
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 8 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 16 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 7 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 10 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 11 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 12 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 12 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 13 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 13 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 14 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
fazolky zelené,
pórek,
máslo,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
mléko,
koření nové koření,
sůl,
pepř,
ocet,
cukr
Komentáře (8)