Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 894 kJ / 3 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 241,36 g |
Tuky | 129,18 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 753 mg |
Sodík | 3,89 g |
Sůl | 9,21 g |
Sacharidy | 256,20 g |
Postup přípravy
Měkké maso vyjmeme, pekáč umístíme na sporák a šťávu z masa vysmahneme. Pak trošku zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou. Dobře rozmícháme a provaříme. Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme hřebíček, cukr dle chuti, nastrouhané jablko a podlijeme vínem. Necháme odkryté, aby vyšel alkohol a pak přikryjeme pokličkou. Dusíme a pokud je třeba, podlijeme ještě trochou vody, trošku zaprášíme moukou, dobře promícháme a dochutíme octem. Krok 3: Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vajíčko, mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly a uválíme z nich válečky. Vaříme je v páře 20 minut. Pokud je vaříme v parním hrnci, tak každý knedlík potřeme jemně olejem, aby se nepřilepily. Pokud je chceme vařit ve vodě, vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut.
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLEz
Moje poznámka
Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLEz
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 31 minutami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 34 minutami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 3 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 12 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 14 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 14 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 17 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 18 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
kmín celý,
česnek,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
zelí červené,
cibule,
sádlo,
pepř,
kmín celý,
koření hřebíček,
víno červené,
jablko,
cukr,
ocet,
brambory,
sůl,
mouka hrubá,
vejce
Komentáře (2)