Postup přípravy
V misce smícháme suroviny na těstíčko. Himalájská sůl dodává vajíčkovou chuť, ale není nezbytná, můžeme ji nahradit běžnou kuchyňskou solí. Kurkuma dodá barvu, také není nutná. Hladkou moukou zahustíme těstíčko na řídkou konzistenci, jen aby se na květák nalepila strouhanka. Krok 2: Květákové růžice namáčíme do těstíčka, obalíme ve strouhance a klademe na připravený plech. Troubu nahřejeme na 200°C bez horkovzduchu. Porce květáku před vložením do horké trouby pokapeme olejem. Pokud máme řepkový olej ve spreji, jde to rychle a jednoduše. Krok 3: Po 20 minutách květáky obrátíme, aby se opekly ze všech stran. Celkem pečeme 40 minut.
Žampiony obalíme stejným způsobem, pečeme ale pouze 10-12 minut z každé strany. Celková doba pečení je tedy 20-24 minut.
Zveřejněno 4. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák a žampiony v trojobalu z trouby (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLWZ
Moje poznámka
Květák a žampiony v trojobalu z trouby (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLWZ
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 12 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 15 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 22 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 3 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 3 hodinami
Suroviny:
voda,
hraška,
sůl himalájská,
mouka hladká,
kurkuma,
květák,
žampióny,
strouhanka,
olej řepkový
Komentáře (1)