Postup přípravy
V misce smícháme suroviny na těstíčko. Himalájská sůl dodává vajíčkovou chuť, ale není nezbytná, můžeme ji nahradit běžnou kuchyňskou solí. Kurkuma dodá barvu, také není nutná. Hladkou moukou zahustíme těstíčko na řídkou konzistenci, jen aby se na květák nalepila strouhanka. Krok 2: Květákové růžice namáčíme do těstíčka, obalíme ve strouhance a klademe na připravený plech. Troubu nahřejeme na 200°C bez horkovzduchu. Porce květáku před vložením do horké trouby pokapeme olejem. Pokud máme řepkový olej ve spreji, jde to rychle a jednoduše. Krok 3: Po 20 minutách květáky obrátíme, aby se opekly ze všech stran. Celkem pečeme 40 minut.
Žampiony obalíme stejným způsobem, pečeme ale pouze 10-12 minut z každé strany. Celková doba pečení je tedy 20-24 minut.
Zveřejněno 4. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák a žampiony v trojobalu z trouby (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLWZ
Moje poznámka
Květák a žampiony v trojobalu z trouby (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLWZ
Nejnovější recepty
Uzené maso s fazolkami a brynzovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Balkánský lilek
Přidáno před 6 hodinami
Plněné cuketové květy se špagetami carbonara
Přidáno před 6 hodinami
Falešná dršťková polévka z růžovek
Přidáno před 6 hodinami
Polévka s cuketovými květy
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohový dezert
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
bettyter před 1 hodinou
Comtessa de noir - luxusní bábovka
Pavlusa1 před 3 hodinami
Mrkvové sušenky
Zuzana.V. před 5 hodinami
Domácí bramborové gnocchi
Tynaja před 7 hodinami
Báječný jablečný koláč
Noumik před 7 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
MartinaDvorakova před 7 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
vladfi před 8 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Klarinet před 8 hodinami
Makovník se švestkami a drobenkou
dexulka před 8 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Olivia1991 před 8 hodinami
Suroviny:
voda,
hraška,
sůl himalájská,
mouka hladká,
kurkuma,
květák,
žampióny,
strouhanka,
olej řepkový
Komentáře (1)