Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 651 kJ / 634 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,86 g |
Tuky | 23,61 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 354 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 82,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmahneme cibule, nastrouháme celer (já ho strouhala nahrubo), najemno mrkev. Papriku nakrájíme na malé kostičky.
Krok 2: Vše přidáme k cibuli, chvilku restujeme. Zalijeme 2 litry vody či zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu. Přidáme na hranolky nakrájené brambory. Osolíme, vaříme cca 15 minut.
Krok 3: Až budou brambory měkké, přidáme 4 lžíce protlaku, kopr, petrželku. Necháme přejít varem. Ochutíme cukrem, citronovou šťávou a dosolíme.
Zveřejněno 5. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerová bulharská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZPAw
Moje poznámka
Celerová bulharská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZPAw
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Salát s jahodami
Přidáno před 4 hodinami
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno před 11 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno 11. 6. 2025 16:14
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno 11. 6. 2025 14:00
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno 11. 6. 2025 10:27
Domácí meduňkový sirup
Přidáno 11. 6. 2025 07:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá buchta s tvarohem
Jakubka před 2 hodinami
Domácí focaccia
Kakoska před 2 hodinami
Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
jitka.kopp před 3 hodinami
Jogurtové muffiny
Fitulka před 4 hodinami
Pravý vepřový guláš
MartinaDvorakova před 4 hodinami
Cuketové karbenátky
KrisZaezemi před 5 hodinami
Masové hašé
HankaKyri před 5 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem (třešněmi)
Amera před 6 hodinami
Smoothie s jablkem a nektarinkou
Valis před 7 hodinami
Královské žampiony
Valis před 8 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
celer,
mrkev,
paprika čerstvá zelená,
brambory,
sůl,
protlak rajčatový,
petrželka,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (6)
Svatoján je i moje oblíbená inspirace.