Crème brûlée (pro chlapy)
Připravit jemný vanilkový krém s vrstvou zkaramelizovaného cukru na povrchu není vůbec složité. Stačí svařit smetanu s cukrem a vanilkou, vmíchat do ní žloutky a péct ve vodní lázni. Po vychladnutí flambovací pistolí vytvoříme karamelizovanou krustu.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 237 kJ / 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,36 g |
Tuky | 50,15 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 551 mg |
Sodík | 63 mg |
Sůl | 0,19 g |
Sacharidy | 10,44 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2021 07:17
Zloutky je treba nejprve vyslehat s cukrem do bile peny a pak teprve pomalu smichat s horkou smetanou. Cukru je v receptu rozhodne malo, asi "chlapi" nemaji radi sladke
16. 2. 2021 23:20
16. 2. 2021 19:27
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Medové máslo
marekbertha uvařil před 16 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 58 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Creme Brulee je francouzský smetanový dezert s karamelovou krustou
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Další recepty
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krystal, žloutek, vanilka, cukr krystal
Crème brûlée (pro chlapy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrBO
3 názory