Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crème brûlée (pro chlapy)

Připravit jemný vanilkový krém s vrstvou zkaramelizovaného cukru na povrchu není vůbec složité. Stačí svařit smetanu s cukrem a vanilkou, vmíchat do ní žloutky a péct ve vodní lázni. Po vychladnutí flambovací pistolí vytvoříme karamelizovanou krustu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rizekB

Snadný

Doba přípravy 67 min Doba přípravy: 2 min Doba tepelné úpravy: 65 min

67 min (2 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 237 kJ /
535 kcal
Bílkoviny10,36 g
Tuky50,15 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 551 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy10,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív připravíme krém. Vlijeme smetanu do menšího kastrolu, přidáme cukr, semínka z vanilkového lusku a začneme vařit. Těsně před tím, než směs začne vřít, stáhneme kastrol ze sporáku a metlou vmícháme žloutky. Krok 2: Takto připravenou směs rozdělíme do keramických zapékacích misek. Krok 3: Misky vložíme do hlubšího pekáče, zalijeme do poloviny výšky misek vodou a pečeme 60 minut v troubě při 90 °C. Hotový crème brûlée necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Krok 4: Potom ho posypeme cukrem tak, aby vytvořil tenkou vrstvičku. Flambovací pistolí cukr roztavíme. Krok 5: Podáváme vlažné.

TIP: Jak na crème brûlée

Zveřejněno 16. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crème brûlée (pro chlapy)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrBO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crème brûlée (pro chlapy)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrBO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

yanull: Z 1/2 litru smetany, 5-6 zloutku, 100 g cukru, vanilka + dalsich cca 40 g na vytvoreni karamelove krusty by melo vyjit 4 - 5 porci, takze toto tezko budou 3 porce, mozna dve opravdu mini porcicky.
Zloutky je treba nejprve vyslehat s cukrem do bile peny a pak teprve pomalu smichat s horkou smetanou. Cukru je v receptu rozhodne malo, asi "chlapi" nemaji radi sladke :-8

bofinka: Není zde napsáno, kolik je z tohoto množství porcí, ale 1 cm vrstvu zapékat hodinu, to asi není správně, věřím, že autor receptu se k tomu vyjádří :-K

Jeden centimetr kremu do kazde misky:-?

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr krystal, žloutek, vanilka, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu