Burger z červené čočky

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

250 g červené čočky
1 cibule
2 lžičky majoránky
špetka soli
2 vejce
50 g ovesných vloček
150 g celozrnné mouky
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Čočku propláchneme pod studenou vodou. Přemístíme ji do hrnce a zalijeme 600 ml vody a vaříme 12-15 minut. Uvařenou čočku scedíme a necháme vychladnout.

  2. Čočku pak promícháme s nadrobno nasekanou cibulí, majoránkou, solí, moukou, vločkami a vejcem. Vznikne kompaktní těsto, ze kterého budeme tvarovat karbanátky.

  3. Z těsta vytvarujeme 10-12 karbanátků. Vezmeme pánev a karbanátky opečeme 2-3 minuty z každé strany. Dopékáme v troubě cca 10 minut.

Komentáře k receptu Burger z červené čočky

K receptu nejsou žádné komentáře.