

Burger z červené čočky
Suroviny
- 250 g červené čočky
- 1 cibule
- 2 lžičky majoránky
- špetka soli
- 2 vejce
- 50 g ovesných vloček
- 150 g celozrnné mouky
- 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Čočku propláchneme pod studenou vodou. Přemístíme ji do hrnce a zalijeme 600 ml vody a vaříme 12-15 minut. Uvařenou čočku scedíme a necháme vychladnout.
Čočku pak promícháme s nadrobno nasekanou cibulí, majoránkou, solí, moukou, vločkami a vejcem. Vznikne kompaktní těsto, ze kterého budeme tvarovat karbanátky.
Z těsta vytvarujeme 10-12 karbanátků. Vezmeme pánev a karbanátky opečeme 2-3 minuty z každé strany. Dopékáme v troubě cca 10 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Burger z červené čočky
K receptu nejsou žádné komentáře.