Dvojctihodné luxus koláčky
Hezké chvíle máme spojené s pohodou a dobrým jídlem. Tyto koláčky vám pohodu připraví kdykoliv. Lahodný tvaroh a pikantní povidla se chuťově skvěle doplňují. Na koláčcích si skvěle pochutnáte také třeba v doprovodu šálku dobrého čaje či kávy.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 773 kJ / 6 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,06 g |
Tuky | 311,57 g |
Vláknina | 24,36 g |
Cholesterol | 699 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 8,37 g |
Sacharidy | 714,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravíme kvásek z 50 ml teplého mléka, kostky droždí, lžičky cukru a lžíce mouky. Vše ručně rozšleháme a necháme na teplém místě vzejít.
Krok 2: V míse smícháme obě mouky, prosejeme, přidáme sůl a zbytek cukru a promícháme.
Krok 3: Přidáme vzešlý kvásek, zbytek teplého mléka, olej a žloutky.
Krok 4: Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto, které zakryjeme potravinářskou folií nebo pomoučíme a přikryjeme utěrkou, aby neoschlo. Necháme cca 45 minut v teple kynout.
Krok 5: Než vykyne těsto, připravíme si tvarohovou náplň tak, že tvaroh smícháme s oběma cukry a dochutíme rumem.
Krok 6: Na drobenku smícháme mouku, cukr a máslo dohromady.
Krok 7: Vykynuté těsto lehce prohněteme a rozdělíme na 30 přibližně stejně velkých kousků.
Krok 8: Každý bochánek prsty roztáhneme, naplníme tvarohovou náplní a zabalíme jako vdolek/koláček.
Krok 9: Spojem dolů je položíme na plech s pečicím papírem, uprostřed koláčku promáčkneme dolíček a naplníme ho povidly. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou.
Krok 10: Hotové koláčky necháme na plechu ještě asi 10 minut kynout.
Krok 11: Vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme dorůžova přibližně 25 minut.
Zveřejněno 3. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvojctihodné luxus koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMDz
Moje poznámka
Dvojctihodné luxus koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMDz
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 7 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 7 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 7 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 7 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 3 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 5 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 6 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 6 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 6 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 8 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 8 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 8 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
sůl,
droždí čerstvé,
mléko,
olej,
žloutek,
vejce,
povidla švestková,
tvaroh kostka,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
rum,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (15)
V bodu 3 se asi záhadně přepsala nula na tečku
Je jich odhadem 30 ks